Chec Aperitiv cu Ceapa Verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 100 g sunca presata
  • - 8 fire ceapa verde
  • - 200 g cascaval
  • - 140 g iaurt
  • - 1/2 ardei rosu
  • - 7 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 6 linguri ulei
  • - sare, piper

Mod de preparare

Ceapa se taie si se caleste in 2 linguri de ulei, din cele 6 linguri necesare, timp de 5-6 minute.

Sunca se taie bucatele mici, cascavalul se da prin razatoarea mare, ardelul se taie bucatele.

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, cascavalul, iaurtul, sunca si ceapa calita. Apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt, se adauga sarea si piperul dupa gust si se amesteca bine.

Compozitia obtinuta se amesteca cu albusurile batute spuma.

Compozitia finala sa toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul incins in prealabil, la 150 de grade, timp de 50-60 de minute.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca apoi se feliaza.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.