Branza la Burduf

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • branza de oaie
  • cas proaspat
  • Telemea de vaca 2 kg
  • Branza dulce 1 kg
  • smantana 500gr
  • 3 ardei grasi (verde rosu si galben)
  • 3 ardei iuti diferit colorati
  • o creanga de busuioc
  • o creanga de cimbru
  • sare
  • 2 bufturi de porc sau 5 de miel

Mod de preparare

Branza de oaie, proaspata si bine uscata o taiem felii dupa care o framantam pentru a nu mai avea cocoloase. Sarea trebuie minim 75 de grame/kg de branza si tot ar mai trebui. Telemeaua de vaca scoasa de la putina va fi taiata felii si pusa separat.

La branza dulce punem sare in aceasi proportie si smantana. Toti ardeii ii taiem fideluta lunga si subtire, la fel si ardeii iuti. Alegem frunzele de la busuioc si de la cimbru si le tocam marunt.

Intr-un vas mare punem branza cu smantana verdeata, ardeii si casul framantat urmand sa le amestecam bine.

De buftul de porc sau de oaie trebuie sa avem grija astfel incat sa stea la sare cu otet si ceapa macar 3 zile dupa care spalat in apa cu bicarbonat.

Peste amestecul de branza sfaramam feliile de telemea in 3-4 bucati ca sa putem sa le asezam in burduf. Burduful plin cu amestecul de branza va fi cusut dupa care cu o sfoara il legam de ambele capete. Modalitatile de legare sunt diverse.

Burduful plin si legat se tavaleste in sare pe o parte si alta se urca in pod si la culmea casei se agata sau in locuri special amenajate.

Branza de burduf astfel obtinuta va sta la odihna peste 120 de zile numai atunci putem considera o branza buna, matura care sa starneasca poftele cele mai simandicoase.
Poate sta la rang de cinste alaturi de un ceaun cu jumari, de mate fierte sau afumate, ca aperitiv. Rare sunt meniurile unde nu putem asocia si branza de burduf.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti