Aperitiv cu Seminte

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:
  • -o canita (de cafea) de ulei de masline
  • -o canita de apa sau apa minerala
  • -faina cat cuprinde
  • -drojdie cat o aluna
  • umplutura:
  • -o cutie ciuperci taiate (sau ton) si incalzite cu 4 catei de usturoi
  • -o cutie masline verzi taiate
  • -Ardei copt (rosu)
  • -200 ml smantana vegetala (e la fel de bun aperitivul si fara)
  • -4 oua

Mod de preparare

Va propun un aperitiv rapid, care ma scoate din impas de multe ori

Blatul
Se framanta si se intinde in tava (si pe marginile tavii putin). Nu necesita dospire, dar am experimentat ca daca las aluatul in tava 15-20 minute, blatul iese mai pufos si nu risc sa ramana necopt la mijloc.

Pentru umplutura, se amesteca toate ingredientele si se toarna peste blat. Deasupra se presara cu seminte (de care vreti) si se da la cuptor (in, pin, floarea-soarelui etc.) la 200 grade.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...