Cum alegem ciocolata pentru gatit?

Cum alegem ciocolata pentru gatit?

Exista patru tipuri de ciocolata neagra ce variaza in functie de procentul de cacao din componenta. Ce alegem atunci cand gatim cu ciocolata depinde de mai multi factori. De exemplu, atunci cand pregatim un desert cu un continut ridicat de zahar, vom utiliza ciocolata 70% pentru a contrabalansa gustul dulce intens, iar intr-o prajitura mai putin dulce va fi utilizata ciocolata medie pentru a nu determina un gust amar al preparatului.

Tipuri de ciocolata

70% – 90% - foarte inchisa la culoare si foarte amara
Nu este la fel de comuna precum celelalte tipuri de ciocolata, dar poate aparea in retete servite in portii foarte mici – precum sarlota de ciocolata.

70% - Ciocolata neagra amaruie
Este cea mai frecvent utilizata ciocolata, fiind un ingredient in retetele in care zaharul folosit ii poate contrabalansa aroma intensa.

40-60% - Ciocolata neagra, simpla
Este excelenta pentru prajiturile facute in cuptor precum negrese sau briose. Poate fi utilizata si pentru glazuri (pe baza de ciocolata sau mascarpone) unde nu trebuie adaugat zahar deloc.

Ciocolata pentru menaj

Este conceputa pentru a se putea topi usor si uniform, si are un gust mai putin intens, usor cerat. Este recomandata ca glazura de sine statatoare, ca ingredient in glazuri mai sofisticate sau pur si simplu razuita deasupra prajiturilor care au nevoie de un decor simplu si rapid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici