Premiera in Romania - carte de bucate inalta de trei metri, cu retete de trandafiri murati, ciorba de burta in forma de piramida si altele

Premiera in Romania - carte de bucate inalta de trei metri, cu retete de trandafiri murati, ciorba de burta in forma de piramida si altele

Cu dimensiuni de trei metri inaltime si patru metri latime, cartea de bucate a lui Chef Cosmin Toma este, cel mai probabil, cea mai mare carte de bucate lansata vreodata in Romania. Insa, aceasta nu are file.

In orice caz, aceasta contine retete romanesti inedite si reinterpretate, precum trandafiri murati sau ciorba de burta sub forma de piramida. 

Cartea a fost lansata duminica, 2 octombrie, la Alba Iulia, dupa ce Chef Cosmin Toma a realizat o demonstratie culinara.

Pe una dintre coperte se afla patru retete: Ciorba de burta piramida, Muschiulet de porc umplut cu mustar si bacon, servit cu sos travilion de Toma, Rose de Toma (trandafiri murati) si un Cremes sub o forma mai iesita din comun. Pe cealalta pagina se afla pareri ale mai multor bucatari despre Chef Cosmin Toma.


La lansare, Toma a gatit live unul dintre preparatele care se regasesc in carte – muschiuletul de porc cu bacon, dar si tagliatelle cu sos de ciocolata si inghetata cu bacon. Cei prezenti au putut degusta mancarurile iesite din comun pregatite de Chef Cosmin Toma.

"Cartea este unica in Romania si este unica in Europa, pentru ca are dimensiuni foarte mari. Am vrut sa fac ceva unic pentru Alba Iulia, iar cum multi colegi de-ai mei ma considera un bucatar excentric, am zis sa ies in fata cu o carte foarte mare. Probabil ca unii se asteptau sa aiba si file, insa avand in vedere ca este foarte mare, daca aveam file riscam sa cada, si atunci am facut-o sub forma a doua coperte. Am umblat la reinterpretarea preparatelor sa poata fi servite si la restaurante high class. Am vrut sa ridicam bucataria romaneasca mai sus, putem concura oricand cu bucataria frantuzeasca", a spus chef Cosmin Toma.

Toma este si primul bucatar care a murat trandafirii.

Cartea a fost lansata, duminica, in cadrul "Alba Carolina Food Fest", un eveniment care a adunat pe latura de Vest a Cetatii Alba Carolina din Alba Iulia circa 20 de vanzatori stradali (autobuzuri, rulote, carute, standuri, biciclete etc).

Nu este prima data cand Chef Cosmin Toma lanseaza o carte de bucate intr-un format gigant. In urma cu doi ani, bucatarul a mai lansat o carte, de acea data de 1,70 metri inaltime, intitulata "Atelierul de gatit al lui Toma". Aceasta continea peste 200 de retete culinare si peste 100 de imagini, fiind structurata pe patru capitole.

Sursa foto: viziteazaalbaiulia.ro
Sursa articol: viziteazaalbaiulia.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
3
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Hamburger Delikat
Bucataras.RO

Hamburger Delikat

,,Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale,,         Am primit cu drag...

Hamburger Delikat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola