Tocanita de legume cu ciuperci – mancarea care iti incalzeste sufletul

Tocanita de legume cu ciuperci – mancarea care iti incalzeste sufletul, simplu, satiosa, aromata, plina de culoare si de savoare. Tocanita de legume cu ciuperci e o reteta simpla, gustoasa si plina de arome, ideala pentru pranz sau cina. Se pregateste usor, din ingrediente accesibile, si merge perfect alaturi de paine rustica sau mamaliguta.

Tocanita de legume cu ciuperci – mancarea care iti incalzeste sufletul

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete (champignon sau de padure)
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g rosii cuburi din conserva (sau rosii proaspete decojite)
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Exista mancaruri care nu sunt doar despre gust, ci si despre amintiri, despre linistea de acasa si despre senzatia aceea de bine care te ia in brate dupa o zi lunga. Tocanita de legume cu ciuperci e exact genul acesta de preparat. Simplu, satios, aromat, plin de culoare si de savoare.
Imagineaza-ti o oala in care se amesteca ceapa aurie cu morcovi dulci, ardei rosu plin de prospetime si ciuperci carnoase care isi lasa incet zeama. Peste toate vine sosul bogat de rosii, parfumat cu usturoi si boia, care le inveleste pe toate intr-un strat catifelat si gustos. Nu ai nevoie de ingrediente complicate, doar de legume obisnuite si putina rabdare.
Tocanita asta e perfecta intr-o seara racoroasa, cu o felie de paine calda sau, de ce nu, cu o mamaliguta aburinda langa. Te hraneste, dar in acelasi timp te linisteste. Iti da senzatia ca totul e bine, chiar daca ziua a fost grea.

Haideti sa vedem cu se face:
Incingi uleiul intr-o oala si calesti ceapa tocata marunt pana devine aurie. Adaugi morcovii si ardeiul taiati cubulete si le lasi cateva minute, sa se inmoaie usor. Pui ciupercile feliate si usturoiul maruntit. Le amesteci bine, pana cand ciupercile incep sa lase zeama. Torni rosiile cuburi, adaugi boiaua, sarea si piperul. Lasi sa fiarba molcom, 20-25 de minute, pana cand sosul se ingroasa si legumele sunt fragede. La final, presari patrunjel verde proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa