Am luat macrisul din gradina, nu l-am cantarit dar dupa ochi se poate sa fie cantitatea exacta cea data in reteta. Deci, se spala macrsiul bine de tot, se verifica fiecare frunza si pe o parte si pe alta, se rup coditele (sau nu daca le preferati).
Frunzele neaparat trebuie verificate pe ambele parti pentru ca de cele mai multe ori au melcisori printre ele. Deci, dupa ce le-am spalat bine si am indepartat (sau nu) coditele, se pun intr-un vas in care am pus inainte, 5-6 linguri de ulei, de care preferati.
Se incepe operatia de "topire" a macrisului. Cu o lingura de lemn amestecam in el mereu, pana se topesc frunzele de tot si se transforma intr-o pasta. Operatia dureaza 3-4 minutesi se face la foc moale.
In alt vas punem restul de ulei si faina si calim putin de tot dupa care luam de pe foc, adaugam macrisul topit si amestecam bine, adaugam apa calduta peste el, amestecam sa nu ramana cocoloase si punem inapoi pe flacara.
Daca este prea gros se mai adauga tot cate putina apa pana ajunge la consistenta dorita. Dregem de sare, adaugam un catel de usturoi pisat, mai fierbem 1 minut si luam de pe foc. Servim cald cu smantana alaturi de cartofi pireu si carne de vita fiarta..
In cazul in care doriti sa il serviti in post si cand este dezlegare la peste este o combinatie perfecta.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii