Am luat macrisul din gradina, nu l-am cantarit dar dupa ochi se poate sa fie cantitatea exacta cea data in reteta. Deci, se spala macrsiul bine de tot, se verifica fiecare frunza si pe o parte si pe alta, se rup coditele (sau nu daca le preferati).
Frunzele neaparat trebuie verificate pe ambele parti pentru ca de cele mai multe ori au melcisori printre ele. Deci, dupa ce le-am spalat bine si am indepartat (sau nu) coditele, se pun intr-un vas in care am pus inainte, 5-6 linguri de ulei, de care preferati.
Se incepe operatia de "topire" a macrisului. Cu o lingura de lemn amestecam in el mereu, pana se topesc frunzele de tot si se transforma intr-o pasta. Operatia dureaza 3-4 minutesi se face la foc moale.
In alt vas punem restul de ulei si faina si calim putin de tot dupa care luam de pe foc, adaugam macrisul topit si amestecam bine, adaugam apa calduta peste el, amestecam sa nu ramana cocoloase si punem inapoi pe flacara.
Daca este prea gros se mai adauga tot cate putina apa pana ajunge la consistenta dorita. Dregem de sare, adaugam un catel de usturoi pisat, mai fierbem 1 minut si luam de pe foc. Servim cald cu smantana alaturi de cartofi pireu si carne de vita fiarta..
In cazul in care doriti sa il serviti in post si cand este dezlegare la peste este o combinatie perfecta.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii