Sos de Macris

Postat pe: 25-03-2013
(0)

Ingrediente

o gramada mare de macris proaspat (aprox 350-400 gr)
3 linguri de faina
5-6 linguri de ulei
3-4 linguri de ulei
sare dupa gust
1 catel usturoi

Mod de preparare

Am luat macrisul din gradina, nu l-am cantarit dar dupa ochi se poate sa fie cantitatea exacta cea data in reteta. Deci, se spala macrsiul bine de tot, se verifica fiecare frunza si pe o parte si pe alta, se rup coditele (sau nu daca le preferati).

Frunzele neaparat trebuie verificate pe ambele parti pentru ca de cele mai multe ori au melcisori printre ele. Deci, dupa ce le-am spalat bine si am indepartat (sau nu) coditele, se pun intr-un vas in care am pus inainte, 5-6 linguri de ulei, de care preferati.

Se incepe operatia de "topire" a macrisului. Cu o lingura de lemn amestecam in el mereu, pana se topesc frunzele de tot si se transforma intr-o pasta. Operatia dureaza 3-4 minutesi se face la foc moale.

In alt vas punem restul de ulei si faina si calim putin de tot dupa care luam de pe foc, adaugam macrisul topit si amestecam bine, adaugam apa calduta peste el, amestecam sa nu ramana cocoloase si punem inapoi pe flacara.

Daca este prea gros se mai adauga tot cate putina apa pana ajunge la consistenta dorita. Dregem de sare, adaugam un catel de usturoi pisat, mai fierbem 1 minut si luam de pe foc. Servim cald cu smantana alaturi de cartofi pireu si carne de vita fiarta..

In cazul in care doriti sa il serviti in post si cand este dezlegare la peste este o combinatie perfecta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos de Macris" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos de Macris