Pasta Dulce de Usturoi (Sweet Garlic Paste)

Postat pe: 26-01-2012
(0)

Ingrediente

2 capatani de usturoi (autohton, neaparat!)
50 g unt, min 80 % grasime
1 lingura miere
1 lamaie bio (sau 1 lamaie bine spalata)
smantana, dupa gust (recomandat!)
sare
piper

Mod de preparare

Striviti usturoiul curatat, cu lama unui cutit sau treceti-l prin presa.
Puneti-l intr-un vas in care ati topit untul si mierea, impreuna cu zeama si cele 2 jumatati de lamaie, care au fost stoarse.

Lasati sa fiarba la foc mic pana ce usturoiul se topeste amestecand ocazional.
Luati de pe foc, indepartati coaja de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Frecati bine sosul pana ce usturoiul este desfacut complet si obtineti o compozitie ca de pasta.

Adaugati smantana in sosul racit, dupa gust.
Serviti in locul mujdeiului clasic.
* Am facut aceasta precizare, de a folosi usturoi cumparat de la producatori (de la taranii din piata) care, chiar daca este mai mic, este mult mai gustos; usturoiul chinezesc in momentul in care este fiert sau tinut la temperaturi mari, se inverzeste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasta Dulce de Usturoi (Sweet Garlic Paste)" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasta Dulce de Usturoi (Sweet Garlic Paste)