Mustar Tip Dijon Pregatit Acasa

Complexitate
redusa
Mustar Tip Dijon Pregatit Acasa

Ingrediente

  • Pentru 430- 450 g :
  • -40 g seminte de mustar in amestec, galbene si negre
  • -sare sau vegeta
  • dupa preferinta si gust
  • -1-2 linguri miere sau zahar (brun)
  • dupa preferinta
  • -1/2 lingurita turmeric (curcuma)
  • sofran sau curry
  • dupa preferinta si gust
  • -1/2 pahar otet de vin alb sau rosu, de buna calitate
  • -1/2 pahar bere sau vin alb sec ori apa, dupa preferinta
  • Se mai pot adauga arome, dupa preferinta si gust:
  • -hrean ras, sau
  • -tarhon (cimbru, leustean, etc) tocat marunt, sau
  • -ghimbir ras, sau
  • -nucsoara (cardamon, coriandru) pudra, sau
  • -sare frecata cu catei de usturoi zdrobiti

Mod de preparare

Macinati fin, gen faina, 1/2 din cantitatea de boabe de mustar cu rasnita electrica de cafea.

Separat, intr-un bol de sticla, amestecati mierea (zaharul), sarea (vegeta), otetul, berea (vinul sau apa) prin batere cu telul para. Ajustati din ingredientele amestecului dupa gustul vostru, sarat- dulce- acru, avand grija sa predomine acru.

Adaugati colorantul bio- turmeric (sofran sau curry) dizolvat in foarte putin lichid, faina macinata, boabele de mustar intregi si omogenizati foarte bine.
Adaugati bere sau vin (apa) pentru a regla fluiditatea amestecului, tinand cont ca in timp lichidul este partial absorbit de mustarul pudra si boabe.
Lasati la temperatura camerei cateva ore (2 - 4 ore), apoi transferati in borcan inchis ermetic cu capac si dati la frigider.

Se poate consuma dupa 2 - 3 zile si pastra la frigider 2 - 3 saptamani.

Fiind un mustar tip Dijon acesta este putin iute.
Pentru pastrare mai indelungata se sterilizeaza la bain-marie 20- 30 min, dar in felul acesta se pierd multe din proprietatile naturale ale produsului.

Recomandarea mea este sa pregatiti o cantitate mai mica repetand procedeul de cate ori aveti nevoie.

Am pregatit de mai multe ori acest mustar si pot face cateva precizari in completarea retetei preluate si trecuta mai sus:

Combinand semintele de mustar galbene cu cele negre in diferite proportii veti obtine gusturi diferite deoarece, semintele galbene sunt mai slabe, iar cele negre mai iuti si cu gust mai intens

Aroma de mustar se activeaza cand semintele vin in contact cu un lichid, astfel puteti obtine gusturi si tipuri diferite de mustar jongland cu cele doua feluri de seminte de mustar.

Gustand amestecul imediat ce l-ati obtinut acesta va fi foarte iute si inecacios.
Pentru a obtine un gust normal de mustar puteti sa-l lasati chiar si 1 saptaman la temperatura camerei, dupa care gustati in fiecare zi si cand ajunge pe placul vostru il puneti in frigider in borcan cu capac.

Cu cat il tineti mai mult afara, cu atat va scadea iuteala si va avea un gust mai delicat, gustul iute si inecacios disparand.

Daca doriti un mustar foarte light il tineti afara aproximativ 1 luna. Pastrati apoi la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
3
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Foi Lica cu nuca
4
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Desert tarta cu dovleac si scortisoara
Bucataras.RO

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Azi iti pregatesc un desert folosind ingredientul meu preferat: dovleacul. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Desert tarta cu dovleac si scortisoara
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri