Mustar Tip Dijon Pregatit Acasa

Complexitate
redusa
Mustar Tip Dijon Pregatit Acasa

Ingrediente

  • Pentru 430- 450 g :
  • -40 g seminte de mustar in amestec, galbene si negre
  • -sare sau vegeta
  • dupa preferinta si gust
  • -1-2 linguri miere sau zahar (brun)
  • dupa preferinta
  • -1/2 lingurita turmeric (curcuma)
  • sofran sau curry
  • dupa preferinta si gust
  • -1/2 pahar otet de vin alb sau rosu, de buna calitate
  • -1/2 pahar bere sau vin alb sec ori apa, dupa preferinta
  • Se mai pot adauga arome, dupa preferinta si gust:
  • -hrean ras, sau
  • -tarhon (cimbru, leustean, etc) tocat marunt, sau
  • -ghimbir ras, sau
  • -nucsoara (cardamon, coriandru) pudra, sau
  • -sare frecata cu catei de usturoi zdrobiti

Mod de preparare

Macinati fin, gen faina, 1/2 din cantitatea de boabe de mustar cu rasnita electrica de cafea.

Separat, intr-un bol de sticla, amestecati mierea (zaharul), sarea (vegeta), otetul, berea (vinul sau apa) prin batere cu telul para. Ajustati din ingredientele amestecului dupa gustul vostru, sarat- dulce- acru, avand grija sa predomine acru.

Adaugati colorantul bio- turmeric (sofran sau curry) dizolvat in foarte putin lichid, faina macinata, boabele de mustar intregi si omogenizati foarte bine.
Adaugati bere sau vin (apa) pentru a regla fluiditatea amestecului, tinand cont ca in timp lichidul este partial absorbit de mustarul pudra si boabe.
Lasati la temperatura camerei cateva ore (2 - 4 ore), apoi transferati in borcan inchis ermetic cu capac si dati la frigider.

Se poate consuma dupa 2 - 3 zile si pastra la frigider 2 - 3 saptamani.

Fiind un mustar tip Dijon acesta este putin iute.
Pentru pastrare mai indelungata se sterilizeaza la bain-marie 20- 30 min, dar in felul acesta se pierd multe din proprietatile naturale ale produsului.

Recomandarea mea este sa pregatiti o cantitate mai mica repetand procedeul de cate ori aveti nevoie.

Am pregatit de mai multe ori acest mustar si pot face cateva precizari in completarea retetei preluate si trecuta mai sus:

Combinand semintele de mustar galbene cu cele negre in diferite proportii veti obtine gusturi diferite deoarece, semintele galbene sunt mai slabe, iar cele negre mai iuti si cu gust mai intens

Aroma de mustar se activeaza cand semintele vin in contact cu un lichid, astfel puteti obtine gusturi si tipuri diferite de mustar jongland cu cele doua feluri de seminte de mustar.

Gustand amestecul imediat ce l-ati obtinut acesta va fi foarte iute si inecacios.
Pentru a obtine un gust normal de mustar puteti sa-l lasati chiar si 1 saptaman la temperatura camerei, dupa care gustati in fiecare zi si cand ajunge pe placul vostru il puneti in frigider in borcan cu capac.

Cu cat il tineti mai mult afara, cu atat va scadea iuteala si va avea un gust mai delicat, gustul iute si inecacios disparand.

Daca doriti un mustar foarte light il tineti afara aproximativ 1 luna. Pastrati apoi la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Salata mexicana pe pat de salata verde
Bucataras.RO

Salata mexicana pe pat de salata verde

O salata usoara, dar satioasa. Si i-am dat aceasta denumire pentru ca are si fasole, si porumb .... si de toate. Este tare buna!

Salata mexicana pe pat de salata verde
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai