Mousse de Usturoi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Mousse de Usturoi

Ingrediente

  • ulei
  • lapte integral
  • usturoi
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Cele ce ati mai calatorit prin Spania ati vazut ca ei sunt foarte mari fani ai unui mujdei de usturoi " ca in Delta", un pic mai gros, foarte puternic. Il mananca si pe paine pana astepta sa vina mancarea sau ca acompaniament cu diferite mancaruri, etc.

Mie una din cand in cand imi place sa mananc la restaurant, sa mai incerc noi feluri de mancare sau unele ce sunt prea costisitoare sa le faci acasa doar pentru o persoana.

In satul in care am locuit cativa ani buni e un restaurant unde faceau acest mujdei - alioli cum ii zic ei - cu o textura foarte fina, ca o spuma, de culoare alba si nu prea puternic. Era nemaipomenit! Bineinteles ca am intrebat cum il fac si am fost refuzata, secretul casei!

Dar, cum eu sunt drac impielitat cateodata, am tot intrebat si intrebat pana am ajuns la fata din bucatarie insarcinata cu prepararea lui. Care era o romancuta: p a facut ceva nazuri la inceput dar pana la urma am reusit sa fur reteta.

Avem nevoie de ulei de floarea soarelui sau seminte, lapte, usturoi, sare si otet alb. Si cel ce va face toata treaba, un blender de picior! e foarte important sa fie acest tip de blender, nu vasul, caci se taie, va zic din experienta!

Intr-un vas mai inalt - cum este cel cu care vine blenderul, sau in orice alt recipient unde vom pastra mousse-ul punem in proportie de 2/3 ulei si 1/3 lapte integral rece. Daca in total aveti cam o cana de ceai de lichid puteti pune 2 catei mai mari de usturoi, daca il vreti mai slabut puneti doar un catel.

Un praf de sare si o lingurita mica de otet si bzzzzzzz, bzzzzzz cu blenderul pana cand vedeti ca se face o spuma. Puteti inclina usor blenderul ca sa prinda usturoiul si sa il faca praf. Acum, un truc: daca nu vi se leaga, ramane o pasta mai lichida -poate ati pus mai putin lapte sau nu a fost suficient de rece ori prea putina grasime - puteti pune o felie de paine uscata, inmuiata in lapte si stoarsa.

Va pierde din textura fin-spumoasa dar cel putin il veti putea consuma, va fi mai legat- In anumite restaurante pun paine de la inceput caci asa vor consuma mai putin ulei: d

Sper sa va placa!
Acompaniati diferite feluri de mancare ce se servesc cu clasicul mujdei de usturoi. Il puteti folosi si la diferite canapee etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Rulada de carne cu sunca si felii de branza
3
Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Rulada de carne cu sunca si felii de branza
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
5
Dulciuri

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Parteneri
Negresa cu mere (de post)
Bucataras.RO

Negresa cu mere (de post)

Ce-mi place la prajitura asta e ca poți combina tot felul de ingrediente pe care le ai la îndemână sau după preferințe....

Negresa cu mere (de post)
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post