Mousse de Usturoi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Mousse de Usturoi

Ingrediente

  • ulei
  • lapte integral
  • usturoi
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Cele ce ati mai calatorit prin Spania ati vazut ca ei sunt foarte mari fani ai unui mujdei de usturoi " ca in Delta", un pic mai gros, foarte puternic. Il mananca si pe paine pana astepta sa vina mancarea sau ca acompaniament cu diferite mancaruri, etc.

Mie una din cand in cand imi place sa mananc la restaurant, sa mai incerc noi feluri de mancare sau unele ce sunt prea costisitoare sa le faci acasa doar pentru o persoana.

In satul in care am locuit cativa ani buni e un restaurant unde faceau acest mujdei - alioli cum ii zic ei - cu o textura foarte fina, ca o spuma, de culoare alba si nu prea puternic. Era nemaipomenit! Bineinteles ca am intrebat cum il fac si am fost refuzata, secretul casei!

Dar, cum eu sunt drac impielitat cateodata, am tot intrebat si intrebat pana am ajuns la fata din bucatarie insarcinata cu prepararea lui. Care era o romancuta: p a facut ceva nazuri la inceput dar pana la urma am reusit sa fur reteta.

Avem nevoie de ulei de floarea soarelui sau seminte, lapte, usturoi, sare si otet alb. Si cel ce va face toata treaba, un blender de picior! e foarte important sa fie acest tip de blender, nu vasul, caci se taie, va zic din experienta!

Intr-un vas mai inalt - cum este cel cu care vine blenderul, sau in orice alt recipient unde vom pastra mousse-ul punem in proportie de 2/3 ulei si 1/3 lapte integral rece. Daca in total aveti cam o cana de ceai de lichid puteti pune 2 catei mai mari de usturoi, daca il vreti mai slabut puneti doar un catel.

Un praf de sare si o lingurita mica de otet si bzzzzzzz, bzzzzzz cu blenderul pana cand vedeti ca se face o spuma. Puteti inclina usor blenderul ca sa prinda usturoiul si sa il faca praf. Acum, un truc: daca nu vi se leaga, ramane o pasta mai lichida -poate ati pus mai putin lapte sau nu a fost suficient de rece ori prea putina grasime - puteti pune o felie de paine uscata, inmuiata in lapte si stoarsa.

Va pierde din textura fin-spumoasa dar cel putin il veti putea consuma, va fi mai legat- In anumite restaurante pun paine de la inceput caci asa vor consuma mai putin ulei: d

Sper sa va placa!
Acompaniati diferite feluri de mancare ce se servesc cu clasicul mujdei de usturoi. Il puteti folosi si la diferite canapee etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert tarta cu caise
Bucataras.RO

Desert tarta cu caise

Tartele cu fructe sunt preferatele începutului de vară, pentru gustul lor deosebit și pentru că sunt pufoase și...

Desert tarta cu caise
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti