Mousse de Usturoi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Mousse de Usturoi

Ingrediente

  • ulei
  • lapte integral
  • usturoi
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Cele ce ati mai calatorit prin Spania ati vazut ca ei sunt foarte mari fani ai unui mujdei de usturoi " ca in Delta", un pic mai gros, foarte puternic. Il mananca si pe paine pana astepta sa vina mancarea sau ca acompaniament cu diferite mancaruri, etc.

Mie una din cand in cand imi place sa mananc la restaurant, sa mai incerc noi feluri de mancare sau unele ce sunt prea costisitoare sa le faci acasa doar pentru o persoana.

In satul in care am locuit cativa ani buni e un restaurant unde faceau acest mujdei - alioli cum ii zic ei - cu o textura foarte fina, ca o spuma, de culoare alba si nu prea puternic. Era nemaipomenit! Bineinteles ca am intrebat cum il fac si am fost refuzata, secretul casei!

Dar, cum eu sunt drac impielitat cateodata, am tot intrebat si intrebat pana am ajuns la fata din bucatarie insarcinata cu prepararea lui. Care era o romancuta: p a facut ceva nazuri la inceput dar pana la urma am reusit sa fur reteta.

Avem nevoie de ulei de floarea soarelui sau seminte, lapte, usturoi, sare si otet alb. Si cel ce va face toata treaba, un blender de picior! e foarte important sa fie acest tip de blender, nu vasul, caci se taie, va zic din experienta!

Intr-un vas mai inalt - cum este cel cu care vine blenderul, sau in orice alt recipient unde vom pastra mousse-ul punem in proportie de 2/3 ulei si 1/3 lapte integral rece. Daca in total aveti cam o cana de ceai de lichid puteti pune 2 catei mai mari de usturoi, daca il vreti mai slabut puneti doar un catel.

Un praf de sare si o lingurita mica de otet si bzzzzzzz, bzzzzzz cu blenderul pana cand vedeti ca se face o spuma. Puteti inclina usor blenderul ca sa prinda usturoiul si sa il faca praf. Acum, un truc: daca nu vi se leaga, ramane o pasta mai lichida -poate ati pus mai putin lapte sau nu a fost suficient de rece ori prea putina grasime - puteti pune o felie de paine uscata, inmuiata in lapte si stoarsa.

Va pierde din textura fin-spumoasa dar cel putin il veti putea consuma, va fi mai legat- In anumite restaurante pun paine de la inceput caci asa vor consuma mai putin ulei: d

Sper sa va placa!
Acompaniati diferite feluri de mancare ce se servesc cu clasicul mujdei de usturoi. Il puteti folosi si la diferite canapee etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura cu nuca si crema de budinca
3
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si alune
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si alune

Un desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!

Desert briose cu ciocolata si alune
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread