Maioneza Fiarta cu Diferite Arome

Complexitate
redusa
Maioneza Fiarta cu Diferite Arome

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 4 lingurite zahar praf
  • 4 lingurite smantana
  • 70 gr unt (rama)
  • 1 lingurita otet
  • mustar optional (eu nu am pus)
  • sare
  • 400 ml smantana sau iaurt
  • 6 catei usturoi
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cele 4 galbenusuri se freaca cu 4 lingurite zahar praf, 4 lingurite smantana, 70 gr unt (rama), 1 lingurita otet si un pic de sare. Asezam vasul deasupra altui vas in care am pus apa sa fiarba si deasupra aburilor amestecam pana se ingroase. Se poate adauga la cele de mai sus si un pic de mustar daca doriti cca 1 lingurita, numai cat sa dea un pic de gust. Se ia de pe aburi si se adauga cele 400 ml smantana se mai sareaza dupa gust.
Aceasta este reteta de baza al maionezei fierte.

Sa fie mai interesanta si sa pot folosi si la fripturi diferite eu am zdrobit cateii de usturoi si i-am frecat cu un pic de sare si ulei sa se faca pasta, apoi i-am adaugat la maioneza luata de pe foc si am mai pus niste patrunjel tocat, apoi am pus peste smantana.
Maioneza astfel preparata se pastreaza mai mult timp decat cea clasica si are avantajul ca nu este gretoasa si se poate imbogatii cu fel de fel de verdeturi de care dorim noi. De aceasta data eu am facut varianta cu usturoi.

Astept si alte variante de a aromatiza aceasta maioneza
Alte combinatii de arome:
In loc de usturoi putem pune, castravete murat razuit, dupa Gabriella putem pune tarhon si dupa Thea marar.

Multumesc fetelor pentru idei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
3
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
5
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Parteneri
Turta miresei sau Colacul miresei
Bucataras.RO

Turta miresei sau Colacul miresei

Tradiții și obiceiuri identificate și promovate în cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura și tainele...

Turta miresei sau Colacul miresei
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci