Maioneza de usturoi

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

o capatana de usturoi, otet, sare, ulei
optional: mustar,smantana

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Se curata usturoiul, se piseaza, apoi se pune intr-un bol mic si se freaca cu sare si o lingurita de otet din mere si miere, pana devine o pasta.

Se pune treptat ulei amestecand in continu, ca la maioneza, se pune in functie de cantitatea dorita de maioneza.
Optional se poate adauga la sfarsit mustar sau smantana, in functie de preferinte.
Se serveste la cartofi pai, pulpe de pui prajite, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Maioneza de usturoi" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

annelle2
•  28.03.2010 18:39:33

eu o prepar altfel... dar am incercat-o si pe a ta...e exact acelasi gust cu alt iceput...: eu pisez usturoiul cu putin sare si zahar, adaug treptat uleiul ca la maioneza, iar dupa ce s-a facut compozitia ca de maioneza...pun 2-3 picaturi de otet si gata..
Optional: se poate adauga smantana.. sau mustar...sau sos de rosii ...etc..ms!

kukykka
•  08.01.2009 21:07:31

Maioneza de usturoi devine mai gustoasa daca nu se adauga otetul si se incepe o maioneza obisnuita, dupa care se adauga usturoiul si se continua cu adaugarea de ulei pana la cantitatea dorita de maioneza. Smantana este obligatorie, pentru ca taie din "greata" uleiului si se mai adauga sare si piper dupa gust.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Maioneza de usturoi