Prajitura Milionarului cu blat crocant, caramel si ciocolata

Prajitura Milionarului cu blat crocant, caramel si ciocolata este un desert decadent, cu trei straturi bogate: baza din biscuiti, caramel cremos si glazura fina de ciocolata. Se taie frumos in patrate si arata impecabil pe orice platou de sarbatoare.

Prajitura Milionarului cu blat crocant, caramel si ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru baza:
  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit
  • Ingrediente pentru caramel:
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 conserva lapte condensat indulcit (400 g)
  • Ingrediente pentru topping:
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Marunteste biscuitii si amesteca-i cu untul topit. preseaza baza intr-o tava. Pentru caramel, topeste zaharul cu untul, apoi adauga laptele condensat si fierbe pana se ingroasa. Toarna caramelul peste baza si lasa-l sa se raceasca. Topeste ciocolata cu uleiul si intinde peste caramel. Da prajitura la frigider 2–3 ore, apoi taie in patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate