Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din smantana fermentata. Este un desert rafinat, cu arome delicate, care devine si mai gustos dupa ce este lasat sa se fragezeasca peste noapte. Perfecta pentru ocazii speciale sau pentru rasfatul de zi cu zi!
Intr-un bol termorezistent, combina untul, zaharul si mierea. Pune bolul deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain-marie) si amesteca pana cand ingredientele se topesc si devin omogene. Adauga ouale si amesteca rapid, apoi incorporeaza bicarbonatul de sodiu. Compozitia va deveni mai pufoasa si se va deschide la culoare. Scoate bolul de pe abur si adauga treptat faina si praful de sare, framantand pana obtii un aluat moale si elastic. Imparte aluatul in 6-8 bucati egale, intinde fiecare bucata in foi subtiri si coace-le individual pe dosul unei tavi, la 180°C, timp de 5-7 minute, pana devin aurii.
Intr-un bol mare, bate smantana fermentata cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana obtii o crema ferma si omogena. (Pentru un gust mai intens, poti adauga si putina miere.) Aseaza prima foaie pe un platou si intinde un strat uniform de crema. Continua acest proces pana cand termini toate foile si crema, pastrand o cantitate mica pentru decor. Zdrobeste una dintre foi (sau resturi de foi) si presara firimiturile pe suprafata prajiturii si pe margini.
Lasa prajitura la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte, pentru ca foile sa se inmoaie si aromele sa se intrepatrunda. Taie prajitura in bucati si savureaz-o alaturi de cei dragi!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii