Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din smantana fermentata. Este un desert rafinat, cu arome delicate, care devine si mai gustos dupa ce este lasat sa se fragezeasca peste noapte. Perfecta pentru ocazii speciale sau pentru rasfatul de zi cu zi!
Intr-un bol termorezistent, combina untul, zaharul si mierea. Pune bolul deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain-marie) si amesteca pana cand ingredientele se topesc si devin omogene. Adauga ouale si amesteca rapid, apoi incorporeaza bicarbonatul de sodiu. Compozitia va deveni mai pufoasa si se va deschide la culoare. Scoate bolul de pe abur si adauga treptat faina si praful de sare, framantand pana obtii un aluat moale si elastic. Imparte aluatul in 6-8 bucati egale, intinde fiecare bucata in foi subtiri si coace-le individual pe dosul unei tavi, la 180°C, timp de 5-7 minute, pana devin aurii.
Intr-un bol mare, bate smantana fermentata cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana obtii o crema ferma si omogena. (Pentru un gust mai intens, poti adauga si putina miere.) Aseaza prima foaie pe un platou si intinde un strat uniform de crema. Continua acest proces pana cand termini toate foile si crema, pastrand o cantitate mica pentru decor. Zdrobeste una dintre foi (sau resturi de foi) si presara firimiturile pe suprafata prajiturii si pe margini.
Lasa prajitura la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte, pentru ca foile sa se inmoaie si aromele sa se intrepatrunda. Taie prajitura in bucati si savureaz-o alaturi de cei dragi!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAnul asta mi-am zis sa combin iuteala cu capiala.....:))))))) si musai muzica cu Nicu Alifantis....si era sa uit ''Ziua in...
Dulceata de ardei iute si ardei capiaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii