Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din smantana fermentata. Este un desert rafinat, cu arome delicate, care devine si mai gustos dupa ce este lasat sa se fragezeasca peste noapte. Perfecta pentru ocazii speciale sau pentru rasfatul de zi cu zi!

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 800 g smantana fermentata (grasime de minim 20%)
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-un bol termorezistent, combina untul, zaharul si mierea. Pune bolul deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain-marie) si amesteca pana cand ingredientele se topesc si devin omogene. Adauga ouale si amesteca rapid, apoi incorporeaza bicarbonatul de sodiu. Compozitia va deveni mai pufoasa si se va deschide la culoare. Scoate bolul de pe abur si adauga treptat faina si praful de sare, framantand pana obtii un aluat moale si elastic. Imparte aluatul in 6-8 bucati egale, intinde fiecare bucata in foi subtiri si coace-le individual pe dosul unei tavi, la 180°C, timp de 5-7 minute, pana devin aurii.

Intr-un bol mare, bate smantana fermentata cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana obtii o crema ferma si omogena. (Pentru un gust mai intens, poti adauga si putina miere.) Aseaza prima foaie pe un platou si intinde un strat uniform de crema. Continua acest proces pana cand termini toate foile si crema, pastrand o cantitate mica pentru decor. Zdrobeste una dintre foi (sau resturi de foi) si presara firimiturile pe suprafata prajiturii si pe margini.

Lasa prajitura la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte, pentru ca foile sa se inmoaie si aromele sa se intrepatrunda. Taie prajitura in bucati si savureaz-o alaturi de cei dragi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
2
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
4
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa