O prajitura frageda si aromata, perfecta pentru orice sezon, cu afine si un strat crocant de aluat ras deasupra. Se prepara usor si e ideala langa o cafea sau un ceai.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (20x30 cm) cu hartie de copt. Pregateste aluatul ras: amesteca faina cu zaharul si untul rece pana obtii un aluat sfaramicios. Pune-l la frigider 15-20 minute, apoi il vei rade deasupra prajiturii. Pentru blat, mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Toarna aluatul in tava si niveleaza. Presara afinele congelate peste compozitie. Scoate aluatul din frigider si rade-l uniform peste afine. Coace prajitura timp de 40–45 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasa sa se raceasca complet inainte de taiere.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii