O prajitura frageda si aromata, perfecta pentru orice sezon, cu afine si un strat crocant de aluat ras deasupra. Se prepara usor si e ideala langa o cafea sau un ceai.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (20x30 cm) cu hartie de copt. Pregateste aluatul ras: amesteca faina cu zaharul si untul rece pana obtii un aluat sfaramicios. Pune-l la frigider 15-20 minute, apoi il vei rade deasupra prajiturii. Pentru blat, mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Toarna aluatul in tava si niveleaza. Presara afinele congelate peste compozitie. Scoate aluatul din frigider si rade-l uniform peste afine. Coace prajitura timp de 40–45 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasa sa se raceasca complet inainte de taiere.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.
Briose cu branzeturi si seminteO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii