Pogacele cu cascaval - gustari sarate, fragede si pufoase

Pogacelele cu cascaval sunt gustari sarate, fragede si pufoase, perfecte pentru orice moment al zilei. Pot fi servite simple, la micul dejun, ca gustare intre mese sau chiar la o masa festiva. Se pregatesc usor si au un gust irezistibil de cascaval rumenit.

Pogacele cu cascaval - gustari sarate, fragede si pufoase

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g unt sau margarina rece
  • 150 g smantana grasa
  • 150 g cascaval ras (plus extra pentru presarat deasupra)
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un bol, amesteca laptele caldut cu zaharul si drojdia, apoi lasa 10 minute sa se activeze. rAdauga faina, untul rece taiat cubulete, smantana, oul, cascavalul ras si sarea. Framanta un aluat elastic si omogen. Acopera aluatul si lasa-l la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul. Intinde aluatul pe masa presarata cu faina, apoi fa impaturiri de 2-3 ori pentru a obtine straturi fragede. Intinde foaia la 2 cm grosime si decupeaza pogacelele cu o forma rotunda. Aseaza-le in tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu ou batut si presara cascaval ras deasupra. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, pana devin aurii si rumenite frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)