Un pandispan simplu si aerat, cu fructe care se topesc usor in blat, genul de prajitura care dispare rapid de pe farfurie.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava dreptunghiulara (aprox. 20x30 cm) cu hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul si zaharul vanilat treptat, mixand pana obtii o bezea ferma si lucioasa.
Adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Incorporeaza treptat faina cernuta, amestecand usor sa nu se lase aluatul. Poti adauga si o lingura de ulei daca vrei un pandispan mai pufos.
Toarna compozitia in tava si niveleaza. Presara deasupra fructele (daca sunt congelate, nu le decongela inainte).
Coace timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa sa se raceasca in tava, apoi pudreaza cu zahar si taie in cuburi.
Sfaturi:
Daca folosesti fructe foarte zemoase (caise, visine), tavaleste-le prin putina faina inainte de a le pune pe aluat, ca sa nu se lase la fund.
Merge perfect si cu fructe combinate – visine si afine, de exemplu.
Pofta buna! 🍒
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosDovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosUn desert fin, delicios, preluat de la Gaby_d Multumesc pentru reteta, sor'mea! :-*
Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...
Dulceata de caiseGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii