Vinete cu Rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 4 rosii potrivite
  • usturoi (dupa gust)
  • 1 fir busuioc
  • oregano
  • ulei (de masline sau nu)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se taie rondele si se lasa cu sare sa se scurga aprox 30 min. Se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei pe o parte si pe alta apoi se scot pe un servet sa se absoarba uleiul.

Rosiile se decojesc, se taie cubulete se amesteca cu usturoiul pisat cu busuiocul maruntit si cu un pic de ulei.

Intr-un castron de servit mare sau in castroane individuale se pune cate un strat de vinete un strat de rosii.
Se serveste cu smantana sau cu cascaval ras. Pentru post se poate servi ca atare. (Eu prefer sa le fac in castronase individual - e mai usor de servit).
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate