Vinete cu Rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 4 rosii potrivite
  • usturoi (dupa gust)
  • 1 fir busuioc
  • oregano
  • ulei (de masline sau nu)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se taie rondele si se lasa cu sare sa se scurga aprox 30 min. Se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei pe o parte si pe alta apoi se scot pe un servet sa se absoarba uleiul.

Rosiile se decojesc, se taie cubulete se amesteca cu usturoiul pisat cu busuiocul maruntit si cu un pic de ulei.

Intr-un castron de servit mare sau in castroane individuale se pune cate un strat de vinete un strat de rosii.
Se serveste cu smantana sau cu cascaval ras. Pentru post se poate servi ca atare. (Eu prefer sa le fac in castronase individual - e mai usor de servit).
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa