Varza de Bruxelles cu Arahide

Complexitate
redusa
Varza de Bruxelles cu Arahide

Ingrediente

  • -250- 300 g varza de Bruxelles congelata (/proaspata- fierbeti in apa cu sare pana este facuta;
  • scurgeti)
  • -1 lingura suc de lamaie
  • -2- 3 linguri ulei
  • -1 catel de usturoi
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 lingurita cimbru, uscat
  • -2 lingurite zahar brun
  • -3 linguri cu arahide nesarate
  • -sare

Mod de preparare

Incingeti bine cuptorul.
Intre timp, puneti apa usor sarata la fiert, intr-o oala. Cand apa clocoteste, adaugati varza de Bruxelles congelata; acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc 3 min.

Scurgeti si stropiti imediat varzutele cu zeama de lamaie ca sa-si pastreze frumos culoarea; lasati sa se scurga bine. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.

Separat, intr-un vas, amestecati uleiul, catelul de usturoi (tocat marunt sau pisat), piperul (proaspat macinat) si cimbru (dupa gust). Adaugati sucul de lamaie, zaharul brun si omogenizati.

Puneti varza si arahidele peste sos. Amestecati bine, in asa fel incat sosul sa unga bine, de jur- imprejur, verzele si arahidele.

Aranjati compozitia intr-un vas termorezistent, in strat cat mai uniform.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce varza si arahidele capata o usoara tenta aramie.

Serviti imediat, simpla, ca o mancare in sine.
Vegetarienii vor aprecia acesta reteta. Se poate adauga alaturi de o portie de varza de Bruxelles cu arahide si o felie de tofu, usor rumenita pe gratar.

Cand nu sunteti in post, poate constitui o garnitura alaturi de peste sau pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie