Ingrediente
● 1 capatana varza bine indesata (cca 2 kg) 1 pachet taietei lati |
● 150 ml ulei |
● sare |
● piper macinat |
● slaninuta afumata la aprecierea fiecaruia |
Mod de preparare
Se alege o capatana de varza care e mai indesata sa o putem razui pe razatoarea mare. Se razuieste varza intr-un vas si se pune pe ea un pic de sare, il amestecam bine si il lasam sa stea aproximativ 5 minute. Dupa acest timp, il stoarcem bine de zeama. Se pune intr-un vas la incins cele 150 ml ulei si punem varza stoarsa la calit. Se adauga sare dupa gust si piper macinat. Se caleste pana varza se inmoaie bine. Se amesteca incontinu.
In alt vas punem sa fiarba apa cu sare si cand clocoteste punem il el taieteii pentru 5 minute sa fiarba, apoi oprim focul si ii mai lasam cca 3 minute in oala acoperiti. Se strecoara, se spala sub un jet de apa, se amesteca cu varza calita. Separat cine doreste poate sa taie niste slanina afumata cubulete si sa le prajeasca si apoi se pot pune deasupra taieteilor cu varza.
Daca nu adaugam slanina prajita, obtinem un excelent meniu de post.
p. s.
Ca niciodata al meu sot a mancat taietei cu varza inca portie dubla
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Taitei cu Varza I" nu uita sa ii faci un review.
In alt vas punem sa fiarba apa cu sare si cand clocoteste punem il el taieteii pentru 5 minute sa fiarba, apoi oprim focul si ii mai lasam cca 3 minute in oala acoperiti. Se strecoara, se spala sub un jet de apa, se amesteca cu varza calita. Separat cine doreste poate sa taie niste slanina afumata cubulete si sa le prajeasca si apoi se pot pune deasupra taieteilor cu varza.
Daca nu adaugam slanina prajita, obtinem un excelent meniu de post.
p. s.
Ca niciodata al meu sot a mancat taietei cu varza inca portie dubla
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Taitei cu Varza I" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Cozonac unguresc
Clatite cu branza si jambon
Chiftele in foi de ceapa invelite in jambon
Drob de pui in aluat de foietaj
Pasca cu aluat de cozonac
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor
Drob de ied
Drob Pascal
Tort Iepuras
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor
Usor de gatit / Autor: madi_marin
-
Pasca cu aluat de cozonac
Concurs - Reteta Lunii / Autor: mirela0911
-
Drob de pui in aluat de foietaj
Concurs - Reteta Lunii / Autor: mirela0911
-
Chiftele in foi de ceapa invelite in jambon
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Clatite cu branza si jambon
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Cozonac unguresc
Retete pentru sarbatori / Autor: dantes