Sarmalute de Post in Foi de Varza

Complexitate
redusa
Sarmalute de Post in Foi de Varza

Ingrediente

  • 1 cana de orez cu bobul rotund
  • 400g de ciuperci
  • 300g de boabe porumb fierte
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • frunzele de la o varza acra de cam (800g- 1kg)
  • 2linguri de ulei
  • 1 lingura de vegeta
  • sare
  • piper
  • 500g de suc de rosii
  • 4 cani de apa (eu am pus in doua transe, daca mai este nevoie, mai puteti adauga ca varza sa fie bine fiarta)

Mod de preparare

Punem in mixer ciupercile, porumbul si ceapa si mixam in asa fel sa se formeze o pasta mai grosolana. Separat radem morcovul, peste care punem vegeta si uleiul, punem pe foc cateva momente sa se inabuse si adaugam orezul. Punem putina apa si lasam sa se evapore. Lasam orezul la racit.

Amestecam mixul de ciuperci, porumb si ceapa cu orezul, verificam asezonarea, adaugam piper si sare daca mai este nevoie. Formam sarmalutele, din varza ramasa de la foi, tapisam fundul unei cratite ce merge la cuptor, asezam sarmalutele, acoperim cu inca un strat de varza.

Varsam deasupra sucul de rosii si apa, acoperim si dam la cuptor la 200A°C cam 3-4 ore. Stingem focul si lasam vasul inauntru pana cand cuptorul se raceste.

Servim cu mamaliguta. Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)