Ingrediente

2 verze potrivite
2 l lapte batut
350 gr faina
350 gr malai
500 gr kaizer
2 cepe potrivite
150 ml ulei (eu am folosit ulei presat la rece de floarea soarelui)
200 ml zarzavat sau pasta de tomate
1 ligura praf de copt
condimente: boia, piper, sare (acestea se pun dupa gust)

Mod de preparare

Pentru inceput se taie kaizerul bucatele potrivite, si se prajeste in ulei. Atentie: Kaizerul nu trebuie sa se prajeasca in totalitate.

Peste kaizer se pune ceapa taiata marunt, zarzavatul sau bulionul, varza taiata fideluta, iar dupa aproximativ 10 minute se opreste focul. Aceasta se condimenteaza dupa gust.

Atentie: Varza nu trebuie sa fie fiarta, deoarece va avea timp sa se faca la cuptor.
Intre timp, cat varza se va racii putin, se prepara urmatoarea compozite.
Se pune laptele batut intr-un vas si se amesteca cu malaiul, faina, praful de copt si putina sare.

Ungem o tava cu ulei, dupa care adaugam compozitia cu lapte batut si in final varza calduta.
Placinta se da la cuptor la foc potrivit, pana ce varza incepe sa se caleasca putin pe deasupra.
Se serveste calda, taiata in bucatele potrivite.
Obtional se poate servii si cu putina smantana pe deasupra.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Varza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

teosim
•  28.11.2011 17:38:46

Daca nu punem kaizer la varza si laptele il inlocuim cu apa,va iesi o placinta cu varza de post ultra.Aceeasi compozitie de varza amestecata cu piure de cartofi,va fi o umplutura excelenta pt.clatite.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Varza