Se taie varza bucatele (sa se marunteasca cat de cat), fara cotor. Se pune putin ulei intr-o oala mare, si se adauga varza, si ceapa taiata cubulete. Se adauga sare si piper, si se amesteca bine continutul. Se pune la foc cu capac, si se amesteca din cand in cand continutul cu lingura de lemn, pana cand varza devine umeda si incepe sa lase apa. Se taie salata, si se adauga pe cand varza a scazut in volum cu o treime. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lipseasca de fundul oalei.
Pe cand volumul continutului scade sub jumatate din cel initial, se gusta si se ajusteaza cu condimente dupa gust - sare, piper, cimbru.
Nu este necesar sa adaugati apa, deoarece varza alba are destula apa in continut. Daca se aduna prea mult lichid in oala, trebuie scos capacul din cand in cand, ca sa se poata evapora din continut.
Varza scade mult peste jumate din volumul initial, deci nu va sfiiti sa puneti cantitati mari; cat sa puteti amesteca fara sa se verse.
Continutul final poate fi pus in bocane, si servit in alte dati, deoarece se pastreaza la rece si nu-si pierde proprietatile si aroma in timp.
Se poate manca sec, sau cu carne de porc (desi retata bazata pe carne de porc include carnea in modul de preparere, pentru imprastierea aromei de carne).
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii