Ingrediente
● 1 cutie de linte fiarta (scursa, clatita si data inca un clocot, apoi iar scursa) |
● 3 linguri de cus cus prefiert (amestecat cu 3-4 linguri cu apa fierbinte si lasat la umflat, racit) |
● 1 lingura cu ulei de floarea soarelui (dar puneti ce vreti) |
● sare |
● 1 ceapa mica (pe care eu nu am pus-o) |
● 1-2 catei de usturoi (nu i-am pus) |
● patrunjel verde tocat (nu imi amintesc daca era in reteta originala, dar mie imi place si l-am pus) |
● 1 lingura de faina de naut (pe care eu nu am pus-o) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
Mixam totul in robot sau dam prin masina de tocat (ceapa, usturoi si linte) adaugam cous cous-ul umflat, uleiul, sarea, patrunjelul si daca ati alòes sa puneti si faina de naut si pe ea, daca nu se poate si fara.
Amestecam bine cu lingura si lasam la frigider cit sa se mai intareasca.
Faina de naut se poate inlocui cu pesmet si o folositi in special daca vedeti ca e prea moale compozitia,
Incalzim o tigaie bine, formam chiftelele ca niste hamburgeri (mie mi-au iesit 4), daca vrem le tavalim prin pesmet sau malai sau faina de naut, eu nu am pus insa nimic si le coacem la foc mediu sper mare pe ambele parti citeva minute, se pot coace si in cuptor.
Sunt foarte bune si reci.
Reteta este din colectia retetelor publicate de Marco Bianchi, un tinar cercetator stiintific din echipa prof. Veronesi care lupta de ani imporiva cancerului. Acest baiat tinar este pasionat de bucatarie si deci pune in practica anumite retete usor de facut, rapide si bune cu ingrediente sanatoase.
Am servit aceste chiftlute cu maioneza vegan din avocado (reteta rc) si ketchup din sfecla rosie - vegan (reteta rc) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftele din Linte si Cous Cous - Vegan" nu uita sa ii faci un review.
Amestecam bine cu lingura si lasam la frigider cit sa se mai intareasca.
Faina de naut se poate inlocui cu pesmet si o folositi in special daca vedeti ca e prea moale compozitia,
Incalzim o tigaie bine, formam chiftelele ca niste hamburgeri (mie mi-au iesit 4), daca vrem le tavalim prin pesmet sau malai sau faina de naut, eu nu am pus insa nimic si le coacem la foc mediu sper mare pe ambele parti citeva minute, se pot coace si in cuptor.
Sunt foarte bune si reci.
Reteta este din colectia retetelor publicate de Marco Bianchi, un tinar cercetator stiintific din echipa prof. Veronesi care lupta de ani imporiva cancerului. Acest baiat tinar este pasionat de bucatarie si deci pune in practica anumite retete usor de facut, rapide si bune cu ingrediente sanatoase.
Am servit aceste chiftlute cu maioneza vegan din avocado (reteta rc) si ketchup din sfecla rosie - vegan (reteta rc) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftele din Linte si Cous Cous - Vegan" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany