Broccoli si Zucchini Pane

Complexitate
redusa
Broccoli si Zucchini Pane

Ingrediente

  • broccoli florete
  • 5 zucchini
  • 3-4 oua
  • 4-6 linguri faina
  • ulei ptr prajit
  • pesmet
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se desface capatana de broccoli in florete, se spala si se pune in apa cu sare la fiert (se fierb doar 2-3 minute si se scot, se scurg). In timpul cat fierbe broccoli se curata zucchini se feliaza si se sareaza. Se pun deoparte.

Ouale se bat bine intr-un castron separat, se sareaza si se pipereaza. Faina se pune in alt vas iar pesmetul in altul, aici daca doriti se pot adauga cateva seminte de susan. Eu am sarit peste faza asta pentru ca nu am avut.

Dupa ce am scurs broccoli, se apasa peste florete, usor, cu un servetel de hartie sa le uscam putin si apoi se tavalesc prin faina, urmeaza oul si apoi in pesmet.

Uleiul se pune intr-o tigaie si se infierbanta, se tine la foc destul de mic. Se prajesc floretele, se scot in castron pe un servet absorbant.

Se iau apoi feliile de zucchini, se sterg si ele cu un servet absorbant, se tavalesc prin faina, apoi prin ou batut si la urma prin pesmet. Se prajesc in ulei, se scot pe un servet absorbant. Apoi se ia usturoiul, se zdrobeste, se sareaza, si se freaca bine de tot. Incet, se adauga tot cate putin ulei, amestecand intruna. Se va forma o pasta. Daca vreti amestecati pasta asta cu smantana sau cu maioneza sau se adauga apa pana obtineti consistenta dorita.
Se amesteca cu ele pentru a nu fi asa de concentrat mujdeiul.

Se stropesc feliile de zucchini si floretele de broccoli cu mujdeiul de usturoi si se servesc cu paine proaspata... daca aveti si rosii... ele sant bine venite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite cu dulceata
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata

Drept desert pe langa Sandwich Inedit propun aceste clatite cu dulceata...

Clatite cu dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola