Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga

Ingrediente

  • pentru mamaligă:
  • 400 g mălai
  • 1,5 l apă
  • 1 lingurită sare
  • pentru tocaniță:
  • 500 g ciuperci champignion
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 cătei usturoi
  • 2 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Pui apa la fiert cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte tare) și lași să fiarbă 20 de minute, amestecând din când in când.
Ungi cu ulei o forma de tartă, apoi pui mămăliga și tapetezi peretii formei, in așa fel incât să semene cu o tartă. Lași să se răcească și intre timp prepari umplutura. Decojești rosiile și le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical (sau intr-un blender). Ciupercile le cureți și le speli, apoi le tai felii. Călești ciupercile până se evaporă apa din ele, apoi adaugi ceapa și usturoiul tocate, sucul de rosii, piperul și sare după gust. Lași să fiarbă până când se ingroașă sosul. Scoți crusta de mămăligă din forma de tartă și o asezi pe un platou, apoi pui tocănița de ciuperci in crusta de mămăligă și ornezi cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia