Tarta cu verdeturi de primavara-reteta de post

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu verdeturi de primavara-reteta de post

Ingrediente

  • -un castronel de urzici,
  • -un castronel de leurda,
  • -100 gr. nuci,
  • -50 gr. migdale,
  • -un mix de gogosari, taiati si pusi la congelator inca din vara,
  • -200 ml.ulei, (100 ml.ulei de floarea soarelui si 100 ml.ulei de masline,)
  • -300 ml. apa minerala,
  • -500 gr. faina de grau,
  • -1 plic praf de copt,
  • -1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • -1 lingurita sare,
  • -1/4 lingurita piper macinat,
  • -1/4 lingurita cimbru.

Mod de preparare

Se clatesc urzicile si se pun la fiert, se da doar un clocot dupa care se opreste focul, se clatesc cu apa rece si se toaca marunt.
Se clateste leurda si se taie marunt, dar nu prea marunt, ea are foile foarte fine si aproape se topesc la pregatire termica.
Intr-un vas se pune apa minerala, uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui, sare, faina de grau in amestec cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza compozitia.
Se adauga urzica tocata, leurda taiata, piper macinat, cimbru, nucile, migdalele, un mix de gogosari si se amesteca usor cu o paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt. Se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt, daca nu se lipeste aluatul de scobitoare, inseamna ca tarta este gata, se scoate pe aragaz si se lasa sa se racoreasca dupa care se poate portiona. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie