Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Complexitate
redusa
Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Ingrediente

  • -500 g spanac
  • -2 linguri unt
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -3 oua
  • -1 1/2 cana miez de paine maruntit, din paine mai veche de o zi (de preferat de secara)
  • -50-100 g cascaval ras
  • -sare
  • -ulei
  • -paprika pentru varianta cu oua coapte in cuptor

Mod de preparare

Fierbeti spanacul bine spalat, in apa clocotita cu sare, pana se farama intre degete. Puneti imediat in apa rece, apoi stoarceti-l intre maini si tocati-l nu prea marunt.

Omogenizati-l cu 3/4 din untul taiat bucatele, ouale crude, 1/2 din cantitatea de miez de paine maruntit si potriviti de sare, dupa gust.

Intindeti compozitia rezultata intr-un vas termorezistent sau tava (puteti folosi vase termorezistente individuale din care sa serviti direct la masa), presarati cascavalul ras, restul de miez de paine, puneti din loc in loc bucatele de unt ramas si stropiti cu putin ulei si zeama de lamaie.

Dati la cuptorul preincalzit, 15 min, la foc potrivit sau pana ce se formeaza deasupra o crusta aurie, crocanta.

Serviti cat este cald cu oua ochiuri (pregatite separat) sau rondele de oua fierte mai tare.

Sau puteti proceda si astfel: faceti cate o adancitura in compozitia din tava, puneti cate un ou crud in locasul format, presarati peste el putina paprika si dati totul la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie