Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Complexitate
redusa
Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Ingrediente

  • -500 g spanac
  • -2 linguri unt
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -3 oua
  • -1 1/2 cana miez de paine maruntit, din paine mai veche de o zi (de preferat de secara)
  • -50-100 g cascaval ras
  • -sare
  • -ulei
  • -paprika pentru varianta cu oua coapte in cuptor

Mod de preparare

Fierbeti spanacul bine spalat, in apa clocotita cu sare, pana se farama intre degete. Puneti imediat in apa rece, apoi stoarceti-l intre maini si tocati-l nu prea marunt.

Omogenizati-l cu 3/4 din untul taiat bucatele, ouale crude, 1/2 din cantitatea de miez de paine maruntit si potriviti de sare, dupa gust.

Intindeti compozitia rezultata intr-un vas termorezistent sau tava (puteti folosi vase termorezistente individuale din care sa serviti direct la masa), presarati cascavalul ras, restul de miez de paine, puneti din loc in loc bucatele de unt ramas si stropiti cu putin ulei si zeama de lamaie.

Dati la cuptorul preincalzit, 15 min, la foc potrivit sau pana ce se formeaza deasupra o crusta aurie, crocanta.

Serviti cat este cald cu oua ochiuri (pregatite separat) sau rondele de oua fierte mai tare.

Sau puteti proceda si astfel: faceti cate o adancitura in compozitia din tava, puneti cate un ou crud in locasul format, presarati peste el putina paprika si dati totul la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca