Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Complexitate
redusa
Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Ingrediente

  • -500 g spanac
  • -2 linguri unt
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -3 oua
  • -1 1/2 cana miez de paine maruntit, din paine mai veche de o zi (de preferat de secara)
  • -50-100 g cascaval ras
  • -sare
  • -ulei
  • -paprika pentru varianta cu oua coapte in cuptor

Mod de preparare

Fierbeti spanacul bine spalat, in apa clocotita cu sare, pana se farama intre degete. Puneti imediat in apa rece, apoi stoarceti-l intre maini si tocati-l nu prea marunt.

Omogenizati-l cu 3/4 din untul taiat bucatele, ouale crude, 1/2 din cantitatea de miez de paine maruntit si potriviti de sare, dupa gust.

Intindeti compozitia rezultata intr-un vas termorezistent sau tava (puteti folosi vase termorezistente individuale din care sa serviti direct la masa), presarati cascavalul ras, restul de miez de paine, puneti din loc in loc bucatele de unt ramas si stropiti cu putin ulei si zeama de lamaie.

Dati la cuptorul preincalzit, 15 min, la foc potrivit sau pana ce se formeaza deasupra o crusta aurie, crocanta.

Serviti cat este cald cu oua ochiuri (pregatite separat) sau rondele de oua fierte mai tare.

Sau puteti proceda si astfel: faceti cate o adancitura in compozitia din tava, puneti cate un ou crud in locasul format, presarati peste el putina paprika si dati totul la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Tort Oreo gigantic
Bucataras.RO

Tort Oreo gigantic

Am facut acest tort pentru voi bucatarasii care m-ati sustinut la castigarea premiului frumos de la concursul Mister...

Tort Oreo gigantic
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia