Sarmale în varză dulce, cu orez, ciuperci şi fructe uscate

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale în varză dulce, cu orez, ciuperci şi fructe uscate

Ingrediente

  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • Sare-după gust,
  • 100 g ciuperci,
  • 1 ceaşcă cu orez,
  • 2 linguri stafide,
  • 1 mână de mieji de nucă,
  • 1 ceaşcă cu apă,
  • 1 castronel roşii în bulion,
  • Pentru sos: 2 linguri pastă de tomate+1 ceaşcă cu apă,
  • 1 gogoşar

Mod de preparare

O reţetă dragă mie, pentru că o am de la bunica mea (din partea mamei). Este o reţetă de post.


Mod de preparare:
Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras, sarea, ciupercile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate marunt, care îşi vor lăsa sucul, apoi şi orezul spălat bine, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc, se adaugă stafidele şi miejii de nucă rumeniţi înainte în cuptor şi tăiaţi grosier. Se lasă amestecul la răcit.

Se pune la fiert într-o oală, apă cu puţină sare. Se curăţă cotorul verzei, iar când apa clocoteşte, se scufundă varza cu partea scobită în jos. Se întoarce varza şi se lasă până încep să se desprindă frunzele. Dupa aceea, se scoate frunză cu frunză pe o tavă şi se lasă la răcit.

Se pune din umplutura de mai sus câte un pic pe fiecare frunză, care se împătureşte. Varza rămasă se toacă mărunt.
Într-o cratiţă adâncă unsă cu puţin ulei, se aşază pe fund un rând de varză tocată, apoi se aşază sărmaluţele de jur împrejur, lăsând un spaţiu în mijloc, care se umple cu varză tocată, gogoşarul spălat şi tăiat feliuţe, apoi iar varză tocată, apoi roşiile. Se pune deasupra pasta de tomate desfăcută într-o ceaşcă cu apă. Se acoperă cu apă şi se dă cratiţa la cuptor, la foc mic, aprox o oră şi 40 de minute.

Porţii: 8
Timp de pregatire: 40min
Timp de coacere: aprox 1h 40min

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/sarmale-in-varza-dulce-cu-orez-ciuperci.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Afumatura la untura
2
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Salata de iarna asortata
4
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Parteneri
Salata de vinete cu maioneza
Bucataras.RO

Salata de vinete cu maioneza

Daca tot le-am copt si curatat, Meri mi-a zis sa fac munca pana la capat si uite asa am ajuns sa fac si salata de vinete cu...

Salata de vinete cu maioneza
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti