Risotto cu Praz

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt 80g
  • vin alb 125g
  • supa de legume 750 - 1000g
  • orez 250g
  • parmezan 50g, ras
  • praz - 2 bucati
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • nucșoară rasă proaspăt
  • cateva foi de salvie

Mod de preparare

Spălați și curățați prazul, indepartandând frunzele exterioare.

Se taie în inele partea alba si se taie marunt partea verde.

Se topește untul 30g intr-o tigaie și căliți prazul la foc moderat.

Adăugați vinul, se lasa sa se evapore un pic, apoi se adaugă lichidul de la supa de legume pentru a acoperi orezul.

Continuati fierberea la foc moderat, amestecand din cand in cand și adăugati supa când aveti nevoie (daca lipseste lichidul).

Gatiti timp de aproximativ 15-20 de minute. Risotto trebuie sa fie cremos, dar boabele de orez ar trebui să fie nici foarte moi nici dure. Respectati timpul de coacere scris pe pachet.

Se amestecă în restul de unt și brânza parmezan potrviti cu sare, piper și nucșoară.

Se decoreaza cu frunze mici de salvie si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Tort Egiptean
Bucataras.RO

Tort Egiptean

Tort Egiptean
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia