Risotto cu Praz

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt 80g
  • vin alb 125g
  • supa de legume 750 - 1000g
  • orez 250g
  • parmezan 50g, ras
  • praz - 2 bucati
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • nucșoară rasă proaspăt
  • cateva foi de salvie

Mod de preparare

Spălați și curățați prazul, indepartandând frunzele exterioare.

Se taie în inele partea alba si se taie marunt partea verde.

Se topește untul 30g intr-o tigaie și căliți prazul la foc moderat.

Adăugați vinul, se lasa sa se evapore un pic, apoi se adaugă lichidul de la supa de legume pentru a acoperi orezul.

Continuati fierberea la foc moderat, amestecand din cand in cand și adăugati supa când aveti nevoie (daca lipseste lichidul).

Gatiti timp de aproximativ 15-20 de minute. Risotto trebuie sa fie cremos, dar boabele de orez ar trebui să fie nici foarte moi nici dure. Respectati timpul de coacere scris pe pachet.

Se amestecă în restul de unt și brânza parmezan potrviti cu sare, piper și nucșoară.

Se decoreaza cu frunze mici de salvie si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie