Pentru "blat", se dă în clocot laptele cu apa, frunza de dafin si cimbrul, se lasă puțin la infuzat, apoi se îndepărtează aromele, se dă lichidul din nou în clocot, se adaugă făina de mălai în tranșe, amestecând până se îngroașă, apoi se încorporează untul, parmezanul, sare după gust.
Compoziția cremoasa rezultată, se așază în strat subtire într-o tavă de cuptor potrivită, se lasă la răcit.
Pentru sos, roșiile se decojesc scufundandu-se în apă clocotita câteva secunde, se pasează cu restul ingredientelor, apoi se fierb cam 30 de minute până capătă sosul consistenta.
Se asezoneaza după gust.
Pentru topping-ul de ciuperci, galbiorii se spală, se curăță, cei mari se feliaza în două, ceapa și ardeiul se taie julien, usturoiul se striveste ușor cu dosul cutitului.
Toate ingredientele pregatite se maseaza cu ulei, sare, piper, se așază într-o tavă potrivită și se coc 30 de minute, în cuptorul încins, la 230 de grade Celsius, iar când sunt gata, se îndepărtează ierburile și coaja de la usturoi.
Pentru montarea pizzei mai " neobisnuite", pe blatul de mălai se pune sosul de rosii, apoi ciupercile coapte, la final brânză de burduf după pofta inimii, apoi "pizza" se introduce la cuptor la temperatura medie 15 minute, până se topeste brânza și se încălzește.
Se consuma fierbinte , cu multă smantana deasupra.
E o "pizza" improvizație proprie, perfectă pentru orice masă și ocazie, delicioasă!😉☺
Un preparat senzational, care-ti permite o mare libertate de miscare in ceea ce priveste mancarea ramasa cu o zi inainte....
Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezanDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii