Pizza altfel, cu blat de malai si galbiori

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie
Pizza altfel, cu blat de malai si galbiori

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500 de ml lapte
  • 500 de ml apă
  • 1 frunză de dafin
  • 3 fire de cimbru proaspăt
  • 250 de grame făină de mălai
  • 50 de grame unt
  • 75 de grame parmezan razuit fin
  • Sare, după gust
  • Pentru topping:
  • 500 de grame galbiori proaspeți
  • 1 ardei capia roșu
  • 1 ceapă albă
  • 4 căței de usturoi nedecojiti
  • 2 frunze de salvie
  • un fir de rozmarin
  • Sare, piper
  • Ulei
  • Branza de burduf
  • Smantana
  • Pentru sos:
  • 3 roșii mari
  • 1 lingura ulei de măsline
  • Câteva frunze de busuioc
  • Sare, piper, după gust
  • 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare

Pentru "blat", se dă în clocot laptele cu apa, frunza de dafin si cimbrul, se lasă puțin la infuzat, apoi se îndepărtează aromele, se dă lichidul din nou în clocot, se adaugă făina de mălai în tranșe, amestecând până se îngroașă, apoi se încorporează untul, parmezanul, sare după gust.
Compoziția cremoasa rezultată, se așază în strat subtire într-o tavă de cuptor potrivită, se lasă la răcit.
Pentru sos, roșiile se decojesc scufundandu-se în apă clocotita câteva secunde, se pasează cu restul ingredientelor, apoi se fierb cam 30 de minute până capătă sosul consistenta.
Se asezoneaza după gust.
Pentru topping-ul de ciuperci, galbiorii se spală, se curăță, cei mari se feliaza în două, ceapa și ardeiul se taie julien, usturoiul se striveste ușor cu dosul cutitului.
Toate ingredientele pregatite se maseaza cu ulei, sare, piper, se așază într-o tavă potrivită și se coc 30 de minute, în cuptorul încins, la 230 de grade Celsius, iar când sunt gata, se îndepărtează ierburile și coaja de la usturoi.
Pentru montarea pizzei mai " neobisnuite", pe blatul de mălai se pune sosul de rosii, apoi ciupercile coapte, la final brânză de burduf după pofta inimii, apoi "pizza" se introduce la cuptor la temperatura medie 15 minute, până se topeste brânza și se încălzește.
Se consuma fierbinte , cu multă smantana deasupra.
E o "pizza" improvizație proprie, perfectă pentru orice masă și ocazie, delicioasă!?☺

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici