Se pre-incalzeste cuptorul la 175C.
Se taie vanata in doua, de-a lungul, si i se scoate pulpa, lasand o coaja de cca 1cm. Pulpa se pune separat, pentru a fi folosita mai tarziu. Cojile de la vanata se pune intr-o tava, se picura putin ulei peste si se baga la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute sau pana se inmoaie.
Intre timp, pulpa de la vanata se taie marunt. Se pun la incalzit 2 linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc, amestecand impreuna, pentru cateva minute. Se adauga vanata taiata marunt si se lasa la prajit. Se amesteca bine rosiile din cutie cu pasta de tomate. Se adauga peste legumele din tigaie si se prajesc in continuare, la foc mic.
Se scot cojile de vinete din cuptor si se umplu cu amestecul din tigaie. Se presara scortisoara si se baga din nou la cuptor pentru inca 30 de minute.
Se serveste cu couscous sau orez si se poate presara cascaval pe deasupra.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii