Melitzanes Imam (ghiveci de Legume la Cuptor)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 cutie de rosii taiate marunt
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 1 ceapa feliata
  • 1 lingura de usturoi pisa
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • dupa gust

Mod de preparare

Se pre-incalzeste cuptorul la 175C.

Se taie vanata in doua, de-a lungul, si i se scoate pulpa, lasand o coaja de cca 1cm. Pulpa se pune separat, pentru a fi folosita mai tarziu. Cojile de la vanata se pune intr-o tava, se picura putin ulei peste si se baga la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute sau pana se inmoaie.

Intre timp, pulpa de la vanata se taie marunt. Se pun la incalzit 2 linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc, amestecand impreuna, pentru cateva minute. Se adauga vanata taiata marunt si se lasa la prajit. Se amesteca bine rosiile din cutie cu pasta de tomate. Se adauga peste legumele din tigaie si se prajesc in continuare, la foc mic.

Se scot cojile de vinete din cuptor si se umplu cu amestecul din tigaie. Se presara scortisoara si se baga din nou la cuptor pentru inca 30 de minute.
Se serveste cu couscous sau orez si se poate presara cascaval pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Clatite cu umplutura de mac si sos de visine
Bucataras.RO

Clatite cu umplutura de mac si sos de visine

Sursa de inspiratie, retetele lui Vladut. Visam la aceste clatite inca de cand am gasit aceasta reteta, iar acum am reusit...

Clatite cu umplutura de mac si sos de visine
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!