Se pre-incalzeste cuptorul la 175C.
Se taie vanata in doua, de-a lungul, si i se scoate pulpa, lasand o coaja de cca 1cm. Pulpa se pune separat, pentru a fi folosita mai tarziu. Cojile de la vanata se pune intr-o tava, se picura putin ulei peste si se baga la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute sau pana se inmoaie.
Intre timp, pulpa de la vanata se taie marunt. Se pun la incalzit 2 linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc, amestecand impreuna, pentru cateva minute. Se adauga vanata taiata marunt si se lasa la prajit. Se amesteca bine rosiile din cutie cu pasta de tomate. Se adauga peste legumele din tigaie si se prajesc in continuare, la foc mic.
Se scot cojile de vinete din cuptor si se umplu cu amestecul din tigaie. Se presara scortisoara si se baga din nou la cuptor pentru inca 30 de minute.
Se serveste cu couscous sau orez si se poate presara cascaval pe deasupra.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii