Se pre-incalzeste cuptorul la 175C.
Se taie vanata in doua, de-a lungul, si i se scoate pulpa, lasand o coaja de cca 1cm. Pulpa se pune separat, pentru a fi folosita mai tarziu. Cojile de la vanata se pune intr-o tava, se picura putin ulei peste si se baga la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute sau pana se inmoaie.
Intre timp, pulpa de la vanata se taie marunt. Se pun la incalzit 2 linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc, amestecand impreuna, pentru cateva minute. Se adauga vanata taiata marunt si se lasa la prajit. Se amesteca bine rosiile din cutie cu pasta de tomate. Se adauga peste legumele din tigaie si se prajesc in continuare, la foc mic.
Se scot cojile de vinete din cuptor si se umplu cu amestecul din tigaie. Se presara scortisoara si se baga din nou la cuptor pentru inca 30 de minute.
Se serveste cu couscous sau orez si se poate presara cascaval pe deasupra.
Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...
Biscuiti cu lamaie pentru CraciunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii