Se dizolva drojdia in apa amestecata in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic. Compozitia rezultata se toarna peste faina amestecata cu sare si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa la dospit minim o ora.
Se curata si se caleste in putin ulei de masline prazul impreuna cu ardeiul si ciupercile tocate marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa pe foc pana se inmoaie putin legumele.
Se rastoarna compozitia intr-un bol si se amesteca cu maslinele foliate.
Se intinde aluatul in foaie subtire se imparte in fasii de circa 10 cm lungime.
Pe fiecare fasie de aluat se intinde un strat subtire de legume apoi se ruleaza sub forma unor melcisori.
Se pun melcisorii in tava unsa si se dau la cuptor circa 30 de min sau pana devin aurii.
Dupa ce s-au copt se ung usor cu putin ulei de masline si se presara patrunjel verde. Sunt un deliciu !
Pofta buna !
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorClatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...
Clatite pufoase reteta cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii