Mancare de Spanac cu Ceapa Verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancare de Spanac cu Ceapa Verde

Ingrediente

  • 1 punga de spanac 500 g
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 fire de ceapa verde
  • cateva rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare/piper/busuioc

Mod de preparare

Se spala bine frunzele de spanac (eu am avut direct la punga de la Lidl, nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata), eu nu l-am separat de lujeri.

Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare, cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac, se oparesc 3-4 minute dupa care se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Apa in care s-a oparit spanacul nu se arunca, se da deoparte.

Ceapa se toaca marunt, se pune la calit in ulei de masline, se adauga si morcovul ras pe razatoarea mare.

Spanacul se scurge bine se zeama si se toaca cat mai marunt dupa care se adauga peste ceapa calita adaugand din zeama pastrata.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute.

Bulionul se amesteca cu usturoiul pisat si putina zeama, pana se face subtire si se adauga peste spanac pentru 10-15 minute (pana cand acesta este fiert).

Intr-un castron punem faina si putina zeama, amestecam bine, pana cand devine o compozitie subtire, se toarna peste spanac, se pun si condimentele, se amesteca bine si se adauga si rosiile cherry taiate in patru.

Se lasa la foc mic, se amesteca frecvent pentru circa 5-10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia