Ingrediente
● 2 zucchini, varianta slim, adica cu un diametru de ca. 5-7 cm |
● 2 dovlecei, la fel slim :) |
● 1 ceapa rosie |
● 1 ceapa galbena, mica |
● 2 catei de usturoi |
● 300 ml passata de rosii |
● 150 gr cas de vaca |
● 250 gr branza de burduf |
● 50 ml de smantana |
● cimbru - proaspat sau uscat |
● oregano - proaspat sau uscat |
● sare, piper, putina nucsoara |
● ulei de masline |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:20min

PORȚII
4 portii
Preincalzim cuptorul la 190°C (aprox. treapta 4/5).
Pregatim sosul delicios de rosii, care va forma baza acestui fel fantezie. Un fel de covor rosu pentru spiralele mondene :) Tocam marunt ceapa galbena si cateii de usturoi, prajim totul in 2-3 linguri de ulei de masline, apoi adaugam passata de rosii. Sare, piper, putin cimbru si oregano...si in 4-5 minute rezulta un sos simplu de rosii, care confera acestui dish un caracter tipic italian.
Pentru a forma acele spirale mondene despre care vorbeam adineaori, avem nevoie de felii subtiri-subtiri de legume. Cu ajutorul unui decojitor de legume "desfacem" zucchiniul si dovlecelul in fasii subtiri, aproape transparente. Daca nu aveti un peeler, sau curatator de legume, puteti apela la clasicul feliat cu cutitul. In acest caz trebuie sa aveti un pic mai multa rabdare si indemanare. Feliile trebuie sa fie suficient de subtiri ca sa le puteti rula, fara sa se rupa, si destul de groase ca sa tina umplutura cu branza.
Intr-un bol amestecam branza de burduf, casul de vaca si smantana, asezonam cu un praf de sare, piper, nucsoara, oregano uscat si amestecam pana obtinem o masa omogena.
Ungem fiecare fasie cu crema de burduf, cas si smantana si formam rulourile, pe care mai apoi le asezam in vasul de cuptor uns cu putin sos de rosii. Odata asezate si organizate in vas, adaugam restul de sos de rosii peste *bigudiurile* delicioase, asezam in mod random cateva bucatele de burduf si de cas peste si introducem tava la cuptorul preincalzit, unde va sta timp de 45 minute.
Nu va ramane decat sa savurati minunatia asta de lasagna 'altfel'!
Link: http://aventuriculinarein2.ro/2016/08/30/lasagna-vegetariana-cu-spirale-de-zucchini-si-dovlecel/ Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lasagna vegetariana altfel - spirale de zucchini si dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Pregatim sosul delicios de rosii, care va forma baza acestui fel fantezie. Un fel de covor rosu pentru spiralele mondene :) Tocam marunt ceapa galbena si cateii de usturoi, prajim totul in 2-3 linguri de ulei de masline, apoi adaugam passata de rosii. Sare, piper, putin cimbru si oregano...si in 4-5 minute rezulta un sos simplu de rosii, care confera acestui dish un caracter tipic italian.
Pentru a forma acele spirale mondene despre care vorbeam adineaori, avem nevoie de felii subtiri-subtiri de legume. Cu ajutorul unui decojitor de legume "desfacem" zucchiniul si dovlecelul in fasii subtiri, aproape transparente. Daca nu aveti un peeler, sau curatator de legume, puteti apela la clasicul feliat cu cutitul. In acest caz trebuie sa aveti un pic mai multa rabdare si indemanare. Feliile trebuie sa fie suficient de subtiri ca sa le puteti rula, fara sa se rupa, si destul de groase ca sa tina umplutura cu branza.
Intr-un bol amestecam branza de burduf, casul de vaca si smantana, asezonam cu un praf de sare, piper, nucsoara, oregano uscat si amestecam pana obtinem o masa omogena.
Ungem fiecare fasie cu crema de burduf, cas si smantana si formam rulourile, pe care mai apoi le asezam in vasul de cuptor uns cu putin sos de rosii. Odata asezate si organizate in vas, adaugam restul de sos de rosii peste *bigudiurile* delicioase, asezam in mod random cateva bucatele de burduf si de cas peste si introducem tava la cuptorul preincalzit, unde va sta timp de 45 minute.
Nu va ramane decat sa savurati minunatia asta de lasagna 'altfel'!
Link: http://aventuriculinarein2.ro/2016/08/30/lasagna-vegetariana-cu-spirale-de-zucchini-si-dovlecel/ Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lasagna vegetariana altfel - spirale de zucchini si dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany