Ghebe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ghebe

Ingrediente

  • 3 kg ghebe
  • 2 cepe
  • sare
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Ghebele se aleg, se curata de codite si se spala cu multa apa rece.

In ultima apa, puneti putin otet.

Se toaca ghebele marunt si se pun pe foc mic (fara apa) cu putina sare si se fierb 10-12 minute.

Se curata o ceapa, se taie pestisori si se rumeneste in putin ulei.

Se adauga peste ghebe si se mai clocotesc impreuna cateva minute.

Se servesc cu mujdei de usturoi sau se face un sos alb cu o lingura de faina si 400 ml smantana.

Dupa ce se mai fierb inca 3-4 minute se trage de pe foc si se pune mult patrunjel verde tocat marunt.

Ghebele care se pun la borcan se spala bine, se innabusa cateva minute apoi se pun in borcane curate peste care se toarna un bait fierbinte, facut din 3 cana (300 ml) apa, 1 cana otet, 1 lingurita sare, 10-15 boabe de piper si o foaie de dafin.

Se pun capace si se dau la rece in camara.


Se servesc cu mamaliga.

Sunt foarte bune calde, cu mamaliga rece sau reci, cu mamaliga fierbinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit