Ghebele se aleg, se curata de codite si se spala cu multa apa rece.
In ultima apa, puneti putin otet.
Se toaca ghebele marunt si se pun pe foc mic (fara apa) cu putina sare si se fierb 10-12 minute.
Se curata o ceapa, se taie pestisori si se rumeneste in putin ulei.
Se adauga peste ghebe si se mai clocotesc impreuna cateva minute.
Se servesc cu mujdei de usturoi sau se face un sos alb cu o lingura de faina si 400 ml smantana.
Dupa ce se mai fierb inca 3-4 minute se trage de pe foc si se pune mult patrunjel verde tocat marunt.
Ghebele care se pun la borcan se spala bine, se innabusa cateva minute apoi se pun in borcane curate peste care se toarna un bait fierbinte, facut din 3 cana (300 ml) apa, 1 cana otet, 1 lingurita sare, 10-15 boabe de piper si o foaie de dafin.
Se pun capace si se dau la rece in camara.
Se servesc cu mamaliga.
Sunt foarte bune calde, cu mamaliga rece sau reci, cu mamaliga fierbinte.
Pofta buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii