Desfaceti conopida in buchetele mici, spalati-o si tineti-o circa 5 min in apa rece. Scurgeti.
Intre timp, puneti apa sarata la fiert, intr-o oala mai mare si adaugati conopida cand apa clocoteste. Lasati sa fiarba 5- 7 min, acoperit, la foc mic, doar cat sa se inmoaie putin. Scurgeti.
Asezati buchetelele de conopida, in strat uniform, intr-un vas termorezistent uns unt si condimentati cu sare si piper.. Separat, topiti untul intr-un vas, adaugati usturoiul si caliti sub 1 min, la flacara mica, amestecand continuu si avand grija sa nu se arda.
Puneti faina, omogenizati bine, turnati laptele si lasati sa fiarba la foc mic pana ce obtineti un sos ca o smantana, amestecand mereu. Dati deoparte, condimentati cu sare, piper (dupa gust), nucsoara si inglobati parmezanul ras, omogenizand bine.
Turnati peste conopida, iar deasupra presarati uniform nuca. Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit sau pana ce nuca capata o culoare frumos aurita.
Conopida cu nuca poate fi servita, atat fierbinte, cat si rece.
Constitue o mancare vegetariana in sine, dar poate fi si o garnitura rafinata langa preparatele din carne.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorUn desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii