Conopida cu Nuci, la Cuptor

Complexitate
redusa
Conopida cu Nuci, la Cuptor

Ingrediente

  • -1,5- 2 kg conopida (1 conopida mai mare)
  • -100 g unt
  • -1 catel de usturoi, tocat fin
  • - 2 linguri faina
  • -250 ml lapte
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 lingurita nucsoara, macinata
  • -4 linguri parmezan ras (recomandat) / cascaval ras
  • -150 g miez de nuca, tocat marunt
  • -unt pentru vasul termorezistent / tava

Mod de preparare

Desfaceti conopida in buchetele mici, spalati-o si tineti-o circa 5 min in apa rece. Scurgeti.
Intre timp, puneti apa sarata la fiert, intr-o oala mai mare si adaugati conopida cand apa clocoteste. Lasati sa fiarba 5- 7 min, acoperit, la foc mic, doar cat sa se inmoaie putin. Scurgeti.

Asezati buchetelele de conopida, in strat uniform, intr-un vas termorezistent uns unt si condimentati cu sare si piper.. Separat, topiti untul intr-un vas, adaugati usturoiul si caliti sub 1 min, la flacara mica, amestecand continuu si avand grija sa nu se arda.

Puneti faina, omogenizati bine, turnati laptele si lasati sa fiarba la foc mic pana ce obtineti un sos ca o smantana, amestecand mereu. Dati deoparte, condimentati cu sare, piper (dupa gust), nucsoara si inglobati parmezanul ras, omogenizand bine.

Turnati peste conopida, iar deasupra presarati uniform nuca. Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit sau pana ce nuca capata o culoare frumos aurita.

Conopida cu nuca poate fi servita, atat fierbinte, cat si rece.
Constitue o mancare vegetariana in sine, dar poate fi si o garnitura rafinata langa preparatele din carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.