Cartofi Noi cu Sos de Iaurt

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cartofi Noi cu Sos de Iaurt

Ingrediente

  • Cartofi noi (cati intra intr-un singur strat intr-o tigaie de 30 cm diametru)
  • maxim 500 gr iaurt normal
  • 1 lingura de unt sau 1 lingura de ulei
  • sare
  • sofran
  • 1 lingura de lapte sau de iaurt
  • menta proaspata

Mod de preparare

-se curata cartofii noi si se spala, se pun intr-o tigaie sa se rumenesca in unt sau ulei la foc foarte mare, nu trebuie sa se patrunda ci numai sa se rumeneasca la exterior
- cind sunt rumeneti varsati peste ei iaurtul, nu trebuie sa ii acoperiti de tot, cel mai bine e sa puneti iaurt pina la jumatate sau 3/4 din cartofi, sarati si puneti capacul

- lasati pe foc foarte mic, acoperit pina cand cartofii sunt facuti si intra furculita in ei
- din cind in cind mai verificati, ridicati capacul si mai amestecati, nu trebuie sa fie multa zeama dar nici sa nu ramina chiar fara, cel putin nu pina cind cartofii nu sunt fierti, Daca iaurtul a scazut mai adaugati putin.

- cind cartofii sunt facuti puneti sofranul intr-o cescuta si varsati peste el putin lapte sau iaurt, amestecati sa se dizolve bine si varsati peste cartofi, amestecati bine si lasati inca 5-10 minute pe foc.
-tocati menta proaspata si o adaugti in sos, stingeti imediat focul si lasati cartofii sa se raceasca putin inainte sa ii serviti.

Daca se racesc de tot sosul de iaurt care poate a mai ramas in tigaie poate sa fie absorbit de cartofi sau se coaguleaza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Spaghetti Cacio e Pepe
4
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
5
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos