-se curata cartofii noi si se spala, se pun intr-o tigaie sa se rumenesca in unt sau ulei la foc foarte mare, nu trebuie sa se patrunda ci numai sa se rumeneasca la exterior
- cind sunt rumeneti varsati peste ei iaurtul, nu trebuie sa ii acoperiti de tot, cel mai bine e sa puneti iaurt pina la jumatate sau 3/4 din cartofi, sarati si puneti capacul
- lasati pe foc foarte mic, acoperit pina cand cartofii sunt facuti si intra furculita in ei
- din cind in cind mai verificati, ridicati capacul si mai amestecati, nu trebuie sa fie multa zeama dar nici sa nu ramina chiar fara, cel putin nu pina cind cartofii nu sunt fierti, Daca iaurtul a scazut mai adaugati putin.
- cind cartofii sunt facuti puneti sofranul intr-o cescuta si varsati peste el putin lapte sau iaurt, amestecati sa se dizolve bine si varsati peste cartofi, amestecati bine si lasati inca 5-10 minute pe foc.
-tocati menta proaspata si o adaugti in sos, stingeti imediat focul si lasati cartofii sa se raceasca putin inainte sa ii serviti.
Daca se racesc de tot sosul de iaurt care poate a mai ramas in tigaie poate sa fie absorbit de cartofi sau se coaguleaza
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii