Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert la foc mic. Ciupercile se taie in bucati mai mari, de preferat palaria se taie in patru si se calesc in 50 ml ulei.
Cand cartofii au fiert se zdrobesc cu presa metalica pentru piure. Atentie: se mai pastreaza putina apa de la cartofi in cazul in care piureul va iesii mai tare!!! Cand ciupercile s-au rumenit se adauga usturoiul zdrobit si se adauga peste piure impreuna cu uleiul in care s-au prajit. Tot acum se adauga si cateva frunze de busoioc taiate potrivit, nici prea mari nici prea mici, si mararul. Se adauga treptat restul de ulei si se condimenteaza dupa gustul fiecaruia cu sare, piper si vegeta.
Se serveste ca si garnitura, eu am servit langa caras la cuptor:
http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/subiecte/concurs_reteta_lunii-23/
Pofta buna!!!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii