Pilaf de Primavara

Complexitate
redusa
Pilaf de Primavara

Ingrediente

  • -200 gr orez;
  • -200 gr urzici;
  • -200 gr leurda;
  • -3 cepe verzi;
  • -1 legatura de marar;
  • -1 morcov;
  • -ulei pentru prajit;
  • -sare

Mod de preparare

La inceputul anotimpului verde avem parte de cele mai frumoase si de pret daruri din natura. Pe langa florile care ne incanta privirile avem parte si de verdeata care abunda de substante numai bune de leac. Si cum sanatatea trebuie intretinuta, si alimentatia noastra trebuie a fie pe masura. Ca sa nu mai lungesc vorba vreau sa va prezint o reteta de sezon.

Spalam orezul in mai multe ape reci, frecand usor boabele cu degetele.
La fel procedam si cu verdeata.
Alegem urzicile, le spalam in mai multe ape reci;

separat, intr-o olita, punem apa putina cu un praf de sare si cand da primul clocot introducem urzicile si le fierbem descoperit (nu mai mult de 1 minut).

Ceapa spalata o tocam si incepem sa o calim in ulei. Adaugam leurda tocata, mai calim cateva minute dupa care punem si morcovul taiat cubulete, urzicile oparite (scurse de zeama; zeama nu o aruncam ci o folosim la fiert orezul; daca vreti, tocati urzicile, dar asta nu este un pas obligatoriu; eu le-am pus asa ca erau maruntele) si orezul.

Cantitatea de lichid in care fierbem orezul trebuie sa fie de trei ori mai mare decat cantitatea de orez ... deci, zeama in care am fiert urzicile este insuficienta asa ca am folosit apa calda.

Punem capacul, fierbem 7 minute, spalam si tocam marunt mararul, il punem peste orez, mai lasam 3-5 minute sa fiarba preparatul dupa care tragem de pe foc pentru ca orezul sa se umfle in aburii lui.
Tot ce pot sa va spun despre acest preparat este ca, o data ce il gusti nu te mai poti opri.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.