Spalati prunele si stergeti-le de apa, cu un servet. Scoateti samburii si taiati-le bucatele. Cantariti sa aveti 1,2 kg.
Puneti intr-o cratita ghimbirul curatat si tocat, ceapa si usturoiul, taiate marunt, impreuna cu zaharul si lasati pe foc sa se caramelizeze usor.
Adaugati prunele, otetul, dafinul, cuisoarele, scortisoara pisata, ienuparul si maghiranul si fierbeti la foc mic, circa 30 min, amestecand din cand in cand, sau pana ce partea mai lichida se separa usor la suprafata amestecului.
Turnati compozitia clocotinda in borcanele sterilizate si incalzite. Capsati imediat si lasati sa se raceasca, intoarse cu capacul in jos, intre paturi (dunst uscat).
Dati apoi la camara.
Merge de minune cu preparatele de carne, in special cele de vita, fripturi, carne la gratar, snitele, chiftele, etc.
Aceasta este varianta de conservat pentru iarna, dar tot atat de bine se poate consuma imediat ce ati preparat-o.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorM-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.
Desert madlene cu lamaie si coacazeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii