Chutney de Prune

Complexitate
redusa
Chutney de Prune

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 3 borcane de 500 ml :
  • -1,3 kg prune
  • -1 bucata ghimbir proaspat (circa 3 cm)
  • -3 capatani de usturoi
  • -150 g ceapa
  • -180 g zahar brun
  • -100 ml otet balsamic
  • -3 foi de dafin
  • -6 cuisoare
  • -1 baton scortisoara
  • -3 boabe ienupar
  • -3 fire maghiran

Mod de preparare

Spalati prunele si stergeti-le de apa, cu un servet. Scoateti samburii si taiati-le bucatele. Cantariti sa aveti 1,2 kg.

Puneti intr-o cratita ghimbirul curatat si tocat, ceapa si usturoiul, taiate marunt, impreuna cu zaharul si lasati pe foc sa se caramelizeze usor.

Adaugati prunele, otetul, dafinul, cuisoarele, scortisoara pisata, ienuparul si maghiranul si fierbeti la foc mic, circa 30 min, amestecand din cand in cand, sau pana ce partea mai lichida se separa usor la suprafata amestecului.

Turnati compozitia clocotinda in borcanele sterilizate si incalzite. Capsati imediat si lasati sa se raceasca, intoarse cu capacul in jos, intre paturi (dunst uscat).

Dati apoi la camara.

Merge de minune cu preparatele de carne, in special cele de vita, fripturi, carne la gratar, snitele, chiftele, etc.

Aceasta este varianta de conservat pentru iarna, dar tot atat de bine se poate consuma imediat ce ati preparat-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc