Chutney de Prune

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Ingrediente pentru 3 borcane de 500 ml :
1,3 kg prune
1 bucata ghimbir proaspat (circa 3 cm)
3 capatani de usturoi
150 g ceapa
180 g zahar brun
100 ml otet balsamic
3 foi de dafin
6 cuisoare
1 baton scortisoara
3 boabe ienupar
3 fire maghiran

Mod de preparare

Spalati prunele si stergeti-le de apa, cu un servet. Scoateti samburii si taiati-le bucatele. Cantariti sa aveti 1,2 kg.

Puneti intr-o cratita ghimbirul curatat si tocat, ceapa si usturoiul, taiate marunt, impreuna cu zaharul si lasati pe foc sa se caramelizeze usor.

Adaugati prunele, otetul, dafinul, cuisoarele, scortisoara pisata, ienuparul si maghiranul si fierbeti la foc mic, circa 30 min, amestecand din cand in cand, sau pana ce partea mai lichida se separa usor la suprafata amestecului.

Turnati compozitia clocotinda in borcanele sterilizate si incalzite. Capsati imediat si lasati sa se raceasca, intoarse cu capacul in jos, intre paturi (dunst uscat).

Dati apoi la camara.

Merge de minune cu preparatele de carne, in special cele de vita, fripturi, carne la gratar, snitele, chiftele, etc.

Aceasta este varianta de conservat pentru iarna, dar tot atat de bine se poate consuma imediat ce ati preparat-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chutney de Prune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  03.10.2009 09:09:50

Simoalex73, multumesc pentru apreciere !

simoalex73
•  19.09.2009 15:40:30

foarte interesanta combinatie! de unde sti reteta?
felicitari oricum!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chutney de Prune