- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Cartofii se spala foarte bine (fara a fi curatati de coaja) si se sterg apoi cu servetele absorbante.
- Se taie fiecare catof in parte in felii foarte subtiri, pe aproximativ 3/4 din suprafata (astfel incat partea care urmeaza sa fie asezata in tava sa ramana intreaga).
- Se topeste untul in cuptorul cu microunde. Untul topit se amesteca intr-un vas cu uleiul.
- Se pensuleaza cu acest amestec suprafata fiecarui cartof si portiunile dintre feliile acestora (taiate anterior). Este utila pentru acest timp de lucru o pensula pentru patiserie cu fire foarte subtiri.
- Se condimenteaza cartofii astfel pregatiti cu sare si amestec de piper alb, verde, negru si boia.
- Cartofii pregatiti se pun in tava tapetata cu ulei.
- Cartofii se coc in cuptorul incins timp de 50 - 60 de minute. Sunt deliciosi (usor crocanti la suprafata si moi in interior).
Cartofii cei mai potriviti pentru aceasta reteta sunt cei de marime medie (mai putin cei mici sau foarte mari).
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii