- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Cartofii se spala foarte bine (fara a fi curatati de coaja) si se sterg apoi cu servetele absorbante.
- Se taie fiecare catof in parte in felii foarte subtiri, pe aproximativ 3/4 din suprafata (astfel incat partea care urmeaza sa fie asezata in tava sa ramana intreaga).
- Se topeste untul in cuptorul cu microunde. Untul topit se amesteca intr-un vas cu uleiul.
- Se pensuleaza cu acest amestec suprafata fiecarui cartof si portiunile dintre feliile acestora (taiate anterior). Este utila pentru acest timp de lucru o pensula pentru patiserie cu fire foarte subtiri.
- Se condimenteaza cartofii astfel pregatiti cu sare si amestec de piper alb, verde, negru si boia.
- Cartofii pregatiti se pun in tava tapetata cu ulei.
- Cartofii se coc in cuptorul incins timp de 50 - 60 de minute. Sunt deliciosi (usor crocanti la suprafata si moi in interior).
Cartofii cei mai potriviti pentru aceasta reteta sunt cei de marime medie (mai putin cei mici sau foarte mari).
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii