Cartofi Hasselback

Postat pe: 14-05-2012
(3)

Ingrediente

4 cartofi de marime medie
40 g unt
1 lingura cu ulei de masline extravirgin
sare de mare fin macinata
amestec de piper alb
verde
negru si boia

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Cartofii se spala foarte bine (fara a fi curatati de coaja) si se sterg apoi cu servetele absorbante.
- Se taie fiecare catof in parte in felii foarte subtiri, pe aproximativ 3/4 din suprafata (astfel incat partea care urmeaza sa fie asezata in tava sa ramana intreaga).

- Se topeste untul in cuptorul cu microunde. Untul topit se amesteca intr-un vas cu uleiul.
- Se pensuleaza cu acest amestec suprafata fiecarui cartof si portiunile dintre feliile acestora (taiate anterior). Este utila pentru acest timp de lucru o pensula pentru patiserie cu fire foarte subtiri.
- Se condimenteaza cartofii astfel pregatiti cu sare si amestec de piper alb, verde, negru si boia.

- Cartofii pregatiti se pun in tava tapetata cu ulei.
- Cartofii se coc in cuptorul incins timp de 50 - 60 de minute. Sunt deliciosi (usor crocanti la suprafata si moi in interior).
Cartofii cei mai potriviti pentru aceasta reteta sunt cei de marime medie (mai putin cei mici sau foarte mari).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Hasselback" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

smartwo
•  22.10.2014 20:44:07

Super!

obtional se poate presara discret la sfarsit, cat timp sunt fierbinti putin cas razalit.

antoniah
•  28.05.2012 20:07:44

Rebela71 ma bucur din suflet daca ti-au placut cartofii. Iti multumesc pentru ca ai incercat reteta si iti doresc spor mult in tot ceea ce faci!

rebela71
•  26.05.2012 10:48:35

Am incercat-o este super, 20 min am acoperit cu folie sa nu se usuce prea tare,merita.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Hasselback