Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Complexitate
redusa
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Ingrediente

  • -6 cartofi mari
  • -1 lingura faina
  • -1 lingurita rozmarin
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati cartofii curatati de coaja in 4 sau in 6- 8 bucati, daca sunt mari.

Puneti-i la fiert intr-o oala, acoperiti-i cu apa rece si adaugati 1 praf de sare.

Lasati-i pe foc cca 7- 8 min dupa ce apa incepe sa fiarba (nu-i fierbeti de tot!) si apoi scurgeti-i intr-o strecuratoare.

Puneti deasupra strecuratoarei o farfurie mai mare sau un tocator, tineti-le bine pe amandoua si apoi zgaltaiti / scuturati cartofii vreo 30 secunde, ca sa se zdreleasca la suprafata.

Tot in strecuratoare, presarati apoi peste ei, faina, rozmarinul, sarea, piperul si mai zdruncinati-i putin, ca sa se uniformizeze.

Puneti intr-o tava / vas termorezistent 4- 5 linguri ulei. Introduceti-o pentru cca 2 min in cuptorul incins la 250 grade sau cat sa se incinga bine uleiul.

Scoateti tava din cuptor si puneti cu grija cartofii in ea. Amestecati cartofii ca sa se unga cu uleiul fierbinte pe toate partile si dati-o inapoi la cuptor pentru aproximativ 10 min, la 200 grade.

Scoateti iar tava din cuptor, amestecati si intoarceti cartofi ca sa se rumeneasca uniform, apoi dati-o la loc pentru inca 10 min, la 180 grade.

Repetati aceasta ultima operatiune pentru a doua si ultima oara.

Serviti cat sunt calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie