Focaccia cu masline verzi, rozmarin si rosii cherry - o reteta delicioasa si simpla, perfecta pentru orice masa. Aluat pufos, arome mediteraneene si topping-uri proaspete, coapte pana la perfectiune.
Intr-un bol mare, amesteca faina cu drojdia uscata. Adauga apa calduta si incepe sa framanti aluatul pana devine omogen. Adauga sarea si 25 ml de ulei de masline si continua sa framanti pana cand aluatul este elastic si neted. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
Preincalzeste cuptorul la 220°C (430°F). Unge o tava mare de copt cu ulei de masline. Pune aluatul in tava si intinde-l usor cu mainile pana acopera toata suprafata tavei. Apasa cu degetele in aluat pentru a face mici adancituri la suprafata. Presara maslinele verzi si rosiile cherry taiate pe jumatate pe toata suprafata aluatului. Rupe frunzele de rozmarin si presara-le deasupra. Stropeste focaccia cu restul de ulei de masline si presara sare grunjoasa. Coace focaccia in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la suprafata. Scoate focaccia din cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o taia si servi.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii