Focaccia cu masline verzi, rosii cherry si rozmarin

Focaccia cu masline verzi, rozmarin si rosii cherry - o reteta delicioasa si simpla, perfecta pentru orice masa. Aluat pufos, arome mediteraneene si topping-uri proaspete, coapte pana la perfectiune.

Focaccia cu masline verzi, rosii cherry si rozmarin

Ingrediente

  • 500 g faina tip 00
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g sare
  • 50 ml ulei de masline extra virgin
  • 150 g masline verzi, fara samburi
  • 200 g rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 2-3 crengute de rozmarin proaspat
  • Sare grunjoasa pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca faina cu drojdia uscata. Adauga apa calduta si incepe sa framanti aluatul pana devine omogen. Adauga sarea si 25 ml de ulei de masline si continua sa framanti pana cand aluatul este elastic si neted. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.

Preincalzeste cuptorul la 220°C (430°F). Unge o tava mare de copt cu ulei de masline. Pune aluatul in tava si intinde-l usor cu mainile pana acopera toata suprafata tavei. Apasa cu degetele in aluat pentru a face mici adancituri la suprafata. Presara maslinele verzi si rosiile cherry taiate pe jumatate pe toata suprafata aluatului. Rupe frunzele de rozmarin si presara-le deasupra. Stropeste focaccia cu restul de ulei de masline si presara sare grunjoasa. Coace focaccia in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la suprafata. Scoate focaccia din cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o taia si servi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa