Focaccia cu masline verzi, rozmarin si rosii cherry - o reteta delicioasa si simpla, perfecta pentru orice masa. Aluat pufos, arome mediteraneene si topping-uri proaspete, coapte pana la perfectiune.
Intr-un bol mare, amesteca faina cu drojdia uscata. Adauga apa calduta si incepe sa framanti aluatul pana devine omogen. Adauga sarea si 25 ml de ulei de masline si continua sa framanti pana cand aluatul este elastic si neted. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
Preincalzeste cuptorul la 220°C (430°F). Unge o tava mare de copt cu ulei de masline. Pune aluatul in tava si intinde-l usor cu mainile pana acopera toata suprafata tavei. Apasa cu degetele in aluat pentru a face mici adancituri la suprafata. Presara maslinele verzi si rosiile cherry taiate pe jumatate pe toata suprafata aluatului. Rupe frunzele de rozmarin si presara-le deasupra. Stropeste focaccia cu restul de ulei de masline si presara sare grunjoasa. Coace focaccia in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la suprafata. Scoate focaccia din cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o taia si servi.
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAceste minunate costițe de porc au fost cele mai delicioase costițe pe care noi le-am mâncat până acum. Gustul...
Costițe picante de porc la cuptorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii