Turta Dulce (II)

Complexitate
redusa
Turta Dulce (II)

Ingrediente

  • Pentru 120 buc
  • -500 g faina tip 405 sau 550
  • -100-150 g migdale sau alune fin macinate, dupa preferinta
  • -250 g miere
  • -125- 250 g zahar alb sau brun, dupa gust
  • -1/4 lingurita sare
  • -1/2 lingurita cardamom pudra
  • -1/2 lingurita cuisoare macinate
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -1 lingurita praf de copt
  • -unt pentru tava
  • Glazura lucioasa:
  • -100 ml apa
  • -1 lingurita amidon

Mod de preparare

Stropiti cu apa tava, tapetati-o cu hartie de copt si ungeti-o cu unt.

Incalziti pe foc, intr-un vas, mierea si zaharul amestecand continuu, pana cand mierea devine fluida si zaharul s-a topit complet.

Lasati la racit.

Separat, cerneti faina cu praful de copt, inglobati migdalele (alunele), sarea, restul condimentelor si omogenizati bine.

Adaugati amestecul cu miere si framantati bine aluatul pe suprafata de lucru.
Portionati in bucati potrivite si intindeti aluatul pus intre 2 coli de hartie de copt, cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie groasa de 3 mm.

Decupati cu formele dorite, asezati putin distantate in tava pregatita si lasati sa se odihneasca circa 2 ore pentru ca zaharul sa se lege cu faina.

Ungeti-le cu apa si dati la cuptorul incins, pe sina din mijloc, timp de 15-20 min, la 160-180 grade c.

Nu lasati ca turta dulce sa capete o nuanta prea inchisa pentru ca se amareste (datorita continutului de sare).

Intre timp, fierbeti amidonul dizolvat in apa, amestecand, pana incepe sa se ingroase si ungeti bucatile de turta dulce cu foarte putin timp inainte de a le scoate din cuptor. Astfel veti obtine un luciu frumos ca de lac.

Luati imediat figurinele din tava scoasa din cuptor si puneti-le la racit pe un gratar (daca sunt lasate sa stea in tava fierbinte capata un gust amarui si se inchid la culoare)

Puteti sa le lasati asa sau sa le decorati dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
3
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Tort Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tort Tiramisu reţetă originală

Tort Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie