Turta Dulce (II)

Postat pe: 18-02-2011
(0)

Ingrediente

Pentru 120 buc
500 g faina tip 405 sau 550
100-150 g migdale sau alune fin macinate, dupa preferinta
250 g miere
125- 250 g zahar alb sau brun, dupa gust
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita cardamom pudra
1/2 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita scortisoara pudra
1 lingurita praf de copt
unt pentru tava
Glazura lucioasa:
100 ml apa
1 lingurita amidon

Mod de preparare

Stropiti cu apa tava, tapetati-o cu hartie de copt si ungeti-o cu unt.

Incalziti pe foc, intr-un vas, mierea si zaharul amestecand continuu, pana cand mierea devine fluida si zaharul s-a topit complet.

Lasati la racit.

Separat, cerneti faina cu praful de copt, inglobati migdalele (alunele), sarea, restul condimentelor si omogenizati bine.

Adaugati amestecul cu miere si framantati bine aluatul pe suprafata de lucru.
Portionati in bucati potrivite si intindeti aluatul pus intre 2 coli de hartie de copt, cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie groasa de 3 mm.

Decupati cu formele dorite, asezati putin distantate in tava pregatita si lasati sa se odihneasca circa 2 ore pentru ca zaharul sa se lege cu faina.

Ungeti-le cu apa si dati la cuptorul incins, pe sina din mijloc, timp de 15-20 min, la 160-180 grade c.

Nu lasati ca turta dulce sa capete o nuanta prea inchisa pentru ca se amareste (datorita continutului de sare).

Intre timp, fierbeti amidonul dizolvat in apa, amestecand, pana incepe sa se ingroase si ungeti bucatile de turta dulce cu foarte putin timp inainte de a le scoate din cuptor. Astfel veti obtine un luciu frumos ca de lac.

Luati imediat figurinele din tava scoasa din cuptor si puneti-le la racit pe un gratar (daca sunt lasate sa stea in tava fierbinte capata un gust amarui si se inchid la culoare)

Puteti sa le lasati asa sau sa le decorati dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turta Dulce (II)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turta Dulce (II)