Trufe de Ciocolata cu Portocale

Postat pe: 20-04-2013
(0)

Ingrediente

Aproximativ 18-20 de trufe
70 ml smantana pentru frisca (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori) sau smantana care are o grasime de 30%
este important sa respectati aceste cerinte
3 linguri miere
120 g bucati de ciocolata neagra intre 70-80 % (fara lecitina sau grasimi vegetale)
1 lingura extract de vanilie
30 g unt nesarat (82%) la temperatura camerei
3 linguri suc de portocale proaspat stors (45 ml)
un praf mic de coaja de portocala ecologica rasa

Mod de preparare

Puneti smantana, mierea si vanilia intr-o cratita si aduceti la o fierbere foarte lenta apoi luati de pe foc. Intr-un bol termorezistent puneti ciocolata si turnati smantana peste. Amestecati cu o paleta pana cand ciocolata s-a topit astfel incorporand-o bine.

Adaugati untul, sucul si coaja de portocale. Amestecati bine apoi lasati sa se raceasca complet. Veti avea astfel o pasta. Daca vreti sa le dati trufele prin cacao, cocos sau fistic macinat puneti acestea in congelator cu cel putin 10 minute inainte de a forma trufele. Pregatiti o tava si asezati hartie de copt.

Luati cu o lingura sau o lingura mica pentru inghetata din pasta de ciocolata si formati trufele in forma de bile intre palme apoi dati-le prin cacao rece (traditional), manta de ciocolata (sa fie la temperatura camerei) dupa plac sau prin alte ingrediente dupa care aranjati-le pe tava.

Lasati-le din nou la rece (daca le-ati dat prin ciocolata lasati pana cand aceasta s-a intarit).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Trufe de Ciocolata cu Portocale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Trufe de Ciocolata cu Portocale