Trufe de Ciocolata cu Portocale

Postat pe: 20-04-2013
(0)

Ingrediente

Aproximativ 18-20 de trufe
70 ml smantana pentru frisca (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori) sau smantana care are o grasime de 30%
este important sa respectati aceste cerinte
3 linguri miere
120 g bucati de ciocolata neagra intre 70-80 % (fara lecitina sau grasimi vegetale)
1 lingura extract de vanilie
30 g unt nesarat (82%) la temperatura camerei
3 linguri suc de portocale proaspat stors (45 ml)
un praf mic de coaja de portocala ecologica rasa

Mod de preparare

Puneti smantana, mierea si vanilia intr-o cratita si aduceti la o fierbere foarte lenta apoi luati de pe foc. Intr-un bol termorezistent puneti ciocolata si turnati smantana peste. Amestecati cu o paleta pana cand ciocolata s-a topit astfel incorporand-o bine.

Adaugati untul, sucul si coaja de portocale. Amestecati bine apoi lasati sa se raceasca complet. Veti avea astfel o pasta. Daca vreti sa le dati trufele prin cacao, cocos sau fistic macinat puneti acestea in congelator cu cel putin 10 minute inainte de a forma trufele. Pregatiti o tava si asezati hartie de copt.

Luati cu o lingura sau o lingura mica pentru inghetata din pasta de ciocolata si formati trufele in forma de bile intre palme apoi dati-le prin cacao rece (traditional), manta de ciocolata (sa fie la temperatura camerei) dupa plac sau prin alte ingrediente dupa care aranjati-le pe tava.

Lasati-le din nou la rece (daca le-ati dat prin ciocolata lasati pana cand aceasta s-a intarit).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Trufe de Ciocolata cu Portocale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Trufe de Ciocolata cu Portocale