Puneti smantana, mierea si vanilia intr-o cratita si aduceti la o fierbere foarte lenta apoi luati de pe foc. Intr-un bol termorezistent puneti ciocolata si turnati smantana peste. Amestecati cu o paleta pana cand ciocolata s-a topit astfel incorporand-o bine.
Adaugati untul, sucul si coaja de portocale. Amestecati bine apoi lasati sa se raceasca complet. Veti avea astfel o pasta. Daca vreti sa le dati trufele prin cacao, cocos sau fistic macinat puneti acestea in congelator cu cel putin 10 minute inainte de a forma trufele. Pregatiti o tava si asezati hartie de copt.
Luati cu o lingura sau o lingura mica pentru inghetata din pasta de ciocolata si formati trufele in forma de bile intre palme apoi dati-le prin cacao rece (traditional), manta de ciocolata (sa fie la temperatura camerei) dupa plac sau prin alte ingrediente dupa care aranjati-le pe tava.
Lasati-le din nou la rece (daca le-ati dat prin ciocolata lasati pana cand aceasta s-a intarit).
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii