Tort Kinder

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Kinder

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de nuca macinata,
  • 1 lingura faina,
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema 1 si 2:
  • 700 ml lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 3 budinci de vanilie,
  • 2 linguri faina,
  • 250 g zahar
  • Crema 3:
  • 1 pachet mare de biscuiti pettit beurre
  • lapte

Mod de preparare

Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca (prajita putin in cuptor si taiata apoi cu cutitul) in tava iar peste nuci se pune blatul. In tava punem hartie de copt. Se baga la cuptor. Se verifica si este gata cand se desprinde un picut de tava.

Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti.
Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit. Dupa racire se imparte in doua. Jumatate din aceasta crema se lasa galbena,sea adauga esenta de lamaie,se amesteca bine apoi se intinde pe blatul racit peste finetti.In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao (cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust.

1 pachet mare de biscuiti pettit beurre se sfarama in lapte atat cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema. La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa.

Asamblare:
Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca + crema maro cu ccaco si nuci +biscuitii + frisca.
Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie