Tort Kinder

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Kinder

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de nuca macinata,
  • 1 lingura faina,
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema 1 si 2:
  • 700 ml lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 3 budinci de vanilie,
  • 2 linguri faina,
  • 250 g zahar
  • Crema 3:
  • 1 pachet mare de biscuiti pettit beurre
  • lapte

Mod de preparare

Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca (prajita putin in cuptor si taiata apoi cu cutitul) in tava iar peste nuci se pune blatul. In tava punem hartie de copt. Se baga la cuptor. Se verifica si este gata cand se desprinde un picut de tava.

Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti.
Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit. Dupa racire se imparte in doua. Jumatate din aceasta crema se lasa galbena,sea adauga esenta de lamaie,se amesteca bine apoi se intinde pe blatul racit peste finetti.In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao (cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust.

1 pachet mare de biscuiti pettit beurre se sfarama in lapte atat cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema. La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa.

Asamblare:
Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca + crema maro cu ccaco si nuci +biscuitii + frisca.
Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
4
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Tarte aperitiv cu pasta de ton
Bucataras.RO

Tarte aperitiv cu pasta de ton

Tarte aperitiv cu pasta de ton
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala