Ingrediente
● Blat biscuiti: |
● 350 g biscuiti fragezi |
● 150 g margarina (unt) |
● 3 linguri de miere de albine |
● umplutura fructe: |
● 4 mere |
● 2 gutui |
● 1 cana de zahar |
● un praf de scortisoara |
● 3-4 linguri vin alb |
● crema fina de branza: |
● 250 g crema de branza de vaci (20%grasime) |
● 250 g smantana proaspata (15%grasime) |
● 100 g zahar pudra |
● zahar vanilat |
● 1 plic de gelatina alimentara (10 g) |
● Ornat: |
● cacao |
● bomboane de ciocolata |
● jumatati de biscuiti, trasi in ciocolata |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
45min

PORȚII
12 portii
Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate bine si sterse. Gutuile se rad cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita.
Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb, apoi se pune razatura de fructe si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine fructele si scade bine zeama. La sfarsit parfumam totul cu un praf de scoprtisoara. Trebuie sa aiba o consistenta de jeleu. Se dau la racit.
Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin, se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta, apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 23 cm. Se da la frigider sa se intareasca.
Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si vanilia, apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema, in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin.
Se toarna si niveleza frumos, stratul de fructe fierte si racite, apoi deasupra se toarna crema fina de branza. Se da o ora la frigider, apoi se decoreaza cu un praf de cacao ,bombonele fine de ciocolata si jumatati de biscuiti trasi in ciocolata. Se mai da o ora la frigider, apoi se poate felia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu mere si gutui" nu uita sa ii faci un review.Observatii
Este delicios, racoros, bun pentru o zi de vara sau toamna tarzie, nu necesitand coacere.Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany