Tort cu mere si gutui

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu mere si gutui

Ingrediente

  • Blat biscuiti:
  • 350 g biscuiti fragezi
  • 150 g margarina (unt)
  • 3 linguri de miere de albine
  • umplutura fructe:
  • 4 mere
  • 2 gutui
  • 1 cana de zahar
  • un praf de scortisoara
  • 3-4 linguri vin alb
  • crema fina de branza:
  • 250 g crema de branza de vaci (20%grasime)
  • 250 g smantana proaspata (15%grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • zahar vanilat
  • 1 plic de gelatina alimentara (10 g)
  • Ornat:
  • cacao
  • bomboane de ciocolata
  • jumatati de biscuiti, trasi in ciocolata

Mod de preparare

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate bine si sterse. Gutuile se rad cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita.

Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb, apoi se pune razatura de fructe si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine fructele si scade bine zeama. La sfarsit parfumam totul cu un praf de scoprtisoara. Trebuie sa aiba o consistenta de jeleu. Se dau la racit.
Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin, se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta, apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 23 cm. Se da la frigider sa se intareasca.
Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si vanilia, apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema, in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin.
Se toarna si niveleza frumos, stratul de fructe fierte si racite, apoi deasupra se toarna crema fina de branza. Se da o ora la frigider, apoi se decoreaza cu un praf de cacao ,bombonele fine de ciocolata si jumatati de biscuiti trasi in ciocolata. Se mai da o ora la frigider, apoi se poate felia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Hajos teszta (Haiose)
4
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Pulpa de miel la cuptor
5
Parteneri
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola
Bucataras.RO

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

Acest preparat este unul din preferatele mele atunci când vine vorba de startere. Are o aromă aparte, un aspect irezistibil...

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread